Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

15-jarige verdachte van woningoverval Oude Tiendweg aangehouden dankzij Burgernet

Maandag 23 mei is een 15-jarige jongen aangehouden op verdenking van de woningoverval op de Oude Tiendweg in Krimpen aan den IJssel.
Daar overvielen twee jongemannen zaterdag 26 maart een alleenwonende, 67-jarige vrouw in haar huis. Ze bonden haar vast en sloten haar op terwijl ze haar woning doorzochten.

De vrouw was in haar tuintje aan het werk toen de twee jongemannen haar aanspraken. Ze vroegen haar of ze interesse had in matrassen. De vrouw gaf aan geen interesse te hebben en wilde haar woning binnengaan. Op dat moment werd ze haar woning binnengeduwd. De jongens bedreigden haar met een vuurwapen. Ze bonden haar vast en sloten haar op in de gangkast terwijl ze haar woning doorzochten op waardevolle spullen. Met een nog onbekende buit gingen de twee er vandoor.

Dankzij Burgernet
De politie startte direct een zoekactie in de wijk en vroeg de hulp van omwonenden via Burgernet. Via Burgernet kwam al gelijk een waardevolle tip. De informatie uit deze tip werd verder onderzocht. Daarbij werd opnieuw de hulp van het publiek gevraagd in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar de 15-jarige Krimpenaar. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.