Over Ons

PersburoKrimpen.nl is actief sinds oktober 2008. Het is een website die zich bezig houdt met het brengen van nieuws uit Krimpen aan den IJssel. Het nieuws wat wij brengen, loopt uiteen van hulpverleningsnieuws (112 nieuws) tot opmerkelijk nieuws en natuurnieuws. Onder het hulpverleningsnieuws verstaan wij dan ook al het werk van brandweer, politie en ambulancedienst. Uiteraard wordt hierbij wel gekeken naar de nieuwswaarde van een incident.

Zo kan het dus voorkomen dat u wél de sirenes hoort maar hier geen foto’s terugvindt. Dit heeft er mee te maken dat de hulpdiensten ook meldingen krijgen waarbij óf Persburokrimpen.nl er niets vanaf weet, óf het een incident betreft waarbij er geen sprake is van nieuwswaarde. Wanneer wij niets weten van een incident, dan heeft dit er veelal mee te maken dat de melding is gegeven via C2000, het communicatiesysteem van hulpdiensten wat voor buitenstaanders niet te volgen is.

Gelukkig gaat grotendeels nog via alarmeringssysteem P2000 en dit is dan ook wel te volgen. Daarnaast is het, zoals eerder vermeld, ook mogelijk dat de hulpdiensten wel uitrukken naar iets maar de redactie van Persburokrimpen.nl hier verder niets mee doet. Denk aan een onwel geworden persoon, een vastgelopen lift of een rookmelder die afgaat. Dit is voor de hulpdiensten dagelijkse kost en voor ons dan ook niet interessant om te vermelden.

Kortom; Worden de hulpdiensten gealarmeerd en is er nieuwswaarde? Dan is een fotograaf van Persburokrimpen.nl vaak ook ter plaatse en brengen wij u op de hoogte van wat er zich in uw buurt afspeelt.

Sinds 2010 is de website dan ook altijd groeiende geweest. Het begon in 2008 als hobby, na een aantal maanden is er onderzoek gedaan om een bijpassende domeinnaam te registreren. Vanaf het moment dat de website is opgericht, tot op moment van schrijven, 30 september 2015, zijn er zo’n 500 nieuwsberichten gepubliceerd en enkele tientallen facebook en twitter berichten verstuurd.

Alle medewerkers van Persburo Krimpen zijn voorzien van herkenbare kleding. P2000-pagers en goede foto-apparatuur. Op deze manier proberen wij ons zo veilig mogelijk op de plaats van een incident te begeven en zichtbaar te zijn.

De eigen medewerkers die Persburo Krimpen heeft, zijn stuk voor stuk, semiprofessionele fotografen die inmiddels al wat jaren ervaring hebben en goed weten waar zij mee bezig zijn. Hier bedoelen we dan niet alleen de kwaliteit van de foto mee maar ook de gedragsregels voor wanneer één van deze fotografen ter plaatse is bij een incident.

Simpel gezegd komt het er op neer dat elke fotograaf weet wat er van hem verwacht wordt waardoor hij of zij niet hinderlijk zal optreden en te allen tijde respect zal tonen voor hulpverleners en slachtoffers. Er wordt hierbij dan ook altijd rekening gehouden met privacy waarbij slachtoffers, voertuigen en soms woningen onherkenbaar in beeld worden gebracht.

Ook hulpverleners kunnen bij ons aangegeven niet herkenbaar op internet te willen en ook dit wordt dan gerespecteerd.