Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

LPG opslagtank bij Shell Nieuwe Tiendweg geeft problemen

Bij het Shell tankstation aan de Nieuwe Tiendweg is vanochtend rond de klok van 9:00 uur een LPG opslagtank deels omhoog gekomen.

Door het omhoog komen van de opslagtank ontstond een verhoogd veiligheidsrisico. De gealarmeerde brandweer heeft hierop besloten om de opslagtank af te sluiten.

Doordat het tankstation wisselt van eigenaar zat er veel minder LPG in de tank dan normaal. In combinatie met het hoge grondwaterpeil heeft dit er voor gezorgd dat de tank omhoog gekomen is.
De brandweer heeft de tank gestabiliseerd met zand en de aanwezige hoeveelheid gas is door gespecialiseerde bedrijven overgepompt in een tankwagen. Doordat de tank scheef stond bleef er een kleine hoeveelheid gas achter. Dit restant is afgefakkeld, hierna werd de tank gevuld met water.

De brandweer heeft heel de dag met verschillende eenheden stand-by gestaan voor eventuele blussing. Dit is echter niet nodig geweest. Naast de gewone Tankautospuit van de Krimpense en Rotterdamse brandweer waren er ook een hulpverleningsvoertuig en een schuim blusvoertuig van Kazerne Metaalhof aanwezig.

Bij het incident is een drinkwaterleiding beschadigd door het weghalen van een brandkraan opzetstuk van de brandweer. Hierdoor liep een klein gedeelte van de Nieuwe Tiendweg onder water.

De Nieuwe Tiendweg was tussen de Groenendaal en de Olympiade, vanaf ongeveer 9:15 uur tot ongeveer 18:30 uur afgesloten voor al het verkeer. Het busverkeer reed via een omleidingsroute