LPG opslagtank bij Shell Nieuwe Tiendweg geeft problemen

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

Bij het Shell tankstation aan de Nieuwe Tiendweg is vanochtend rond de klok van 9:00 uur een LPG opslagtank deels omhoog gekomen.

Door het omhoog komen van de opslagtank ontstond een verhoogd veiligheidsrisico. De gealarmeerde brandweer heeft hierop besloten om de opslagtank af te sluiten.

Doordat het tankstation wisselt van eigenaar zat er veel minder LPG in de tank dan normaal. In combinatie met het hoge grondwaterpeil heeft dit er voor gezorgd dat de tank omhoog gekomen is.
De brandweer heeft de tank gestabiliseerd met zand en de aanwezige hoeveelheid gas is door gespecialiseerde bedrijven overgepompt in een tankwagen. Doordat de tank scheef stond bleef er een kleine hoeveelheid gas achter. Dit restant is afgefakkeld, hierna werd de tank gevuld met water.

De brandweer heeft heel de dag met verschillende eenheden stand-by gestaan voor eventuele blussing. Dit is echter niet nodig geweest. Naast de gewone Tankautospuit van de Krimpense en Rotterdamse brandweer waren er ook een hulpverleningsvoertuig en een schuim blusvoertuig van Kazerne Metaalhof aanwezig.

Bij het incident is een drinkwaterleiding beschadigd door het weghalen van een brandkraan opzetstuk van de brandweer. Hierdoor liep een klein gedeelte van de Nieuwe Tiendweg onder water.

De Nieuwe Tiendweg was tussen de Groenendaal en de Olympiade, vanaf ongeveer 9:15 uur tot ongeveer 18:30 uur afgesloten voor al het verkeer. Het busverkeer reed via een omleidingsroute

About Post Author

Redactie

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%