Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Krimpense meisjes lastig gevallen; politie onderzoekt

Twee meisjes van 9 en 10 zijn dinsdag aan de Ratelaar door een man van middelbare leeftijd lastig gevallen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het voorval vond op dinsdag 13 maart plaats rond 17:15 uur aan de Ratelaar in Krimpen aan den IJssel. 

De twee meiden waren op de Ratelaar ter hoogte van de bosjes aan het spelen, toen een donkerkleurige auto stopte en een man van middelbare leeftijd
uitstapte. Hij sprak de kinderen aan en maakte grove, seksueel getinte opmerkingen in hun richting. Vervolgens heeft hij één van de meisjes vast gepakt. Het kind voelde zich zo bedreigd dat ze het op een gillen zette en de man probeerde te trappen. Met succes, want haar belager liet haar los. De twee Krimpense meisjes renden weg en werden daarbij gevolgd door de man, die inmiddels achter het stuur van zijn auto had plaatsgenomen.
Toen de oudste van de twee meisjes voor de man zichtbaar aan het bellen was met haar mobieltje, beëindigde hij zijn als bedreigend ervaren activiteiten en verdween hij via de Ratelaar in de Richting van de Rode Klaver. De man kwam in eerste instantie met de auto vanaf de kant van Stad en Landschap aanrijden en stopte terhoogte van huisnummer 50. Daar sprak hij de meisjes aan.

Signalement
De man in kwestie is van middelbare leeftijd, wat langer dan gemiddeld en in het bezit van een blonde, enigszins golvende, halflange haardos en een normaal postuur. Eén van de meiden meende een oorring te hebben gezien in zijn rechteroor. De politie heeft de zaak in onderzoek. “Laten we hopen dat deze viezerik snel opgepakt wordt”, zegt de moeder van één van de meisjes. “Naar wat ik begrepen heb is het niet de eerste keer dat hij hier in Krimpen kinderen heeft lastig gevallen. Een paar weken geleden was er een soortgelijk geval in het dorp. Het is niet zeker dat het om dezelfde man ging, maar het signalement van destijds en gisteren vertoont grote overeenkomsten. Daarnaast hoorde ik dat een aantal dagen geleden ook een jongetje zich bedreigd voelde. Ook hier was sprake van een donkere auto. Die reed steeds gelijk met de jongen op.”

Onderzoek
De politie Rotterdam-Rijnmond meldt de zaak in onderzoek te hebben en al contact te hebben gezocht met het Openbaar Ministerie. “Zodra we informatie hebben, laten we dat weten.” Mensen die mogelijk wat gezien hebben, kunnen contact zoeken met 0900-8844.
De politie is na de melding een onderzoek in de omgeving gestart, maar heeft de man niet meer gevonden. Dinsdagavond is een buurtonderzoek gehouden in de omgeving van de Ratelaar en woensdag is een uitgebreid onderzoek gestart.