fbpx

Raadsbrede steun voor motie verbindingsweg Lekdijk-N210

Met brede steun is de donderdagavond in de raad van Krimpen aan den IJssel een motie van hoofdindiener SGP aangenomen. Die roept het Krimpense college op om het gesprek met buurgemeente Krimpenerwaard aan te gaan om in gezamenlijkheid zo spoedig mogelijk te komen met voorstellen om de verbindingsweg van de Lekdijk naar de rotonde op de N210 te realiseren.

SGP-fractievoorzitter Bert-Jan Ruissen is er content mee: “Het is belangrijk voor de interne bereikbaarheid van de Krimpenerwaard voor zowel inwoners als bedrijven van de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard.”

Het doortrekken van de verbindingsweg tussen de N210 naar de Lekdijk komt de ontsluiting van de industriegebieden Stormpolder en De Zaag te goede, stelt Ruissen. “Tegelijkertijd ontlast het de Krimpense grote kruising. Dat is sowieso al belangrijk, maar zeker bij de toekomstige reconstructie van 2021 van belang. Voor de reconstructie van de grote kruising moet de verbinding tussen N210 en Lekdijk zijn gerealiseerd.

Anders wordt de reconstructie een onnodig ingewikkelde situatie met forse consequenties voor de bereikbaarheid van Krimpen aan den IJssel. En dat wil niemand.”

Wethouder Janson zegde toe dat hij spoedig met gemeente Krimpenerwaard gaat overleggen.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten