Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Vanaf 25 september starten de werkzaamheden aan de Zuidzijde van de Grote Kruising

Vanaf 25 september gaat de zuidzijde van de Grote Kruising op de schop. De aannemer begint dan met het vernieuwen van de fundering van de zuidzijde van de Grote Kruising. Dat is de zijde aan de kant van de Industrieweg. Ook gaat de aannemer werken aan de C.G. Roosweg tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Industrieweg. Daar komt een onderheid busperron. De laatste 2 deelfases van fase 6 voert de aannemer tegelijk uit. Hiermee wordt de periode van de werkzaamheden aan de Grote Kruising korter. Als alles volgens planning verloopt, is de verwachting dat de werkzaamheden van fase 6 eind augustus 2022 klaar zijn.

Fase 6 van project de Grote kruising is waarschijnlijk eerder klaar

Wethouder Anthon Timm: “Sinds april werkt de aannemer aan de noordelijke zijde van de Grote Kruising. De werkzaamheden verlopen soepel. En de aannemer heeft in de bouwvak doorgewerkt. Door het werken aan de kruising hebben we nieuwe inzichten gekregen. Dit hebben we verwerkt in een beter plan voor de uitvoering voor deelfase 2 en 3 van fase 6. Hiermee korten we de duur van het project in. We denken nu dat we eerder klaar kunnen zijn in plaats van december 2022. We streven ernaar dat de Grote Kruising eind augustus 2022 weer helemaal open is.”

Vrijdagavond 24 september wijzigt de verkeerssituatie

Op vrijdag 24 september wordt de verkeerssituatie aangepast op de nieuwe situatie. Tijdens het aanpassen van de verkeerssituatie blijft de kruising open. Hier zullen automobilisten soms wel wat hinder van ondervinden. Verkeersregelaars begeleiden tijdens deze aanpassing het verkeer.

Bereikbaarheid en omleidingsroutes blijven hetzelfde

Er verandert niet veel. De Grote Kruising en de wegen daar omheen blijven op dezelfde manieren bereikbaar en de huidige omleidingsroutes blijven gelden. Alleen bij de Industrieweg wijzigt de situatie voor het verkeer in de richting van de Stormpolder.

Fase 6 project de Grote Kruising

In april is fase 6 van project de Grote Kruising gestart. In deze fase gaat de Grote Kruising zelf helemaal op de schop. De huidige, verzakte fundering van de kruising wordt vervangen door een moderne fundering die voldoet aan de huidige eisen. Het verkeer rijdt een langere tijd een andere route. Ga goed voorbereid op weg: pak de fiets of vermijd de drukte waar mogelijk. Toch met de auto op pad? Check de routes via Google Maps of Waze. Of kijk op www.ways2go.nl voor meer slimme manieren van reizen.

Kijk voor meer informatie over het project de Grote Kruising op www.degrotekruising.nl.

Bron: Gemeente Krimpen aan den IJssel