fbpx

Koningsdag sfeervol verlopen

Vandaag werd er in Krimpen Koningsdag gevierd. De verschillende festiviteiten zijn georganiseerd door stichting Trouw aan Oranje. Het weer werkte niet helemaal mee.

De Koningsdag begon zoals gebruikelijk met het visconcours. Net voor de aubade gehouden werdt, luidden verschillende kerken de klok om zo koningsdag te openen. Rond half tien in de ochtend volgde de aubade die goed bezocht werd. Aan de andere kant van de Crimpenhof, bij de Tuyter, was weer de jaarlijkse rommelmarkt. Veel mensen hadden hun zolder opgeruimd en verkochten hun spulletjes.

Na de aubade volgde er een roofvogeldemonstratie op het plein voor het plein voor het raadhuis. De verliep niet zoals gepland, een van de vogels, een uil schrok ergens van en ging er vandoor, na ongeveer een half uur is deze weer gevangen.

Op de parkeerplaats naast het zwembad waren vele klassieke auto’s te bewonderen, aansluitend vond een rondrit door Krimpen plaats die eindigde in de Stormpolder. Ook reden er de treinen op de stormpolderrail en kon je mee met het schip van scouting.

Aan de Groenendaal, bij het onderdak waren verschillende spelletjes te doen.

Ook de reddingsbrigade was present bij het zwanenmeer, met onder meer een interactieve demonstratie, om de hoek op de zwanenkade kon men modelschepen in actie zijn tijdens de demonstratie modelvaren.

’s Avonds was de lampionoptocht door krimpen, dit jaar liep Drumfanfare DKV uit Nieuwerkerk aan den IJ voorop tijdens deze optocht.

Als afsluiting was er een vuurwerkshow bij het Zwanenmeer. Deze vuurwerkshow duurde ongeveer 20 minuten, vele mensen kwamen ernaar kijken.

DSC_2204

DSC_2208

DSC_2209

DSC_2213

DSC_2215

 

DSC_2230

DSC_2240

DSC_2246

Maandag 02 mei of dinsdag 03 mei volgt een fotoupdate

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten