Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Tapijtoplichters actief in Krimpen

“Mooi tapijtje heeft u daar, mevrouw”. Je tapijt laten repareren of reinigen; ideaal als ze dat bij je thuis komen doen. Maar let op. Niet alle bedrijven hebben goede bedoelingen. Meerdere mensen zijn afgelopen week (bijna) opgelicht. Check altijd even het adres en telefoonnummer voordat je iemand in huis haalt.

Woensdagavond 4 augustus kwam er een man het tapijt repareren bij een mevrouw in de wijk Middenwetering. Hij kon zich niet identificeren en had ook geen kaartje bij zich. De offerte die hij maakte was torenhoog en de mevrouw moest snel beslissen. Gelukkig heeft ze de deal niet door laten gaan, het voelde niet goed.

Bij een andere mevrouw kwamen twee mannen kijken naar tapijten die gereinigd moesten worden. Ook daar wantrouwde de bewoonster de boel. Het leek zo betrouwbaar allemaal, want de advertenties van de bedrijven stonden tenslotte in een bekende krant. Maar wees altijd alert. Het komt helaas landelijk voor, en niet alleen in Krimpen a/d IJssel.

Wat kun je doen?

Check altijd even het adres en het telefoonnummer van het bedrijf via google. Dan zie je welk bedrijf er staat ingeschreven. Ook een kijkje op de site van de Kamer van Koophandel kan veel duidelijkheid geven. En mocht je onverhoopt toch zijn opgelicht, doe dan altijd aangifte.