Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Kindergemeenteraad 2016-2017 geinstalleerd

Op woensdag 14 december is tijdens een speciale raadsvergadering de kindergemeenteraad 2016-2017 geïnstalleerd. In totaal zijn 18 leerlingen van 9 Krimpense basisscholen door burgemeester Martijn Vroom benoemd.

Burgemeester Martijn Vroom: “Kinderen hebben goeden ideeën en meningen over wat zij belangrijk vinden in onze gemeente. Door een kindergemeenteraad te installeren, kan de Krimpense jeugd meepraten over onderwerpen die zij belangrijk vinden.” Na de installatievergadering kwamen de kinderraadsleden direct in actie. Samen met de burgemeester hebben ze ervoor gezorgd dat de lichtjes in de kerstboom voor het raadhuis voor het eerst gingen branden.

Wie zitten er in de kindergemeenteraad?
De kindergemeenteraad wordt gevormd door kinderen van groep 7 of 8 van Krimpense basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen in de gemeente Krimpen aan den IJssel.  De kinderraadsleden hebben zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een selfie op hun favoriete plek in Krimpen voorgesteld. Ook bevestigden zij een afspraak die burgemeester Martijn Vroom met hen heeft gemaakt. Welke leerlingen zitting hebben genomen aan de kindergemeenteraad staat op www.krimpenaandenijssel.nl/kindergemeenteraad.

Wat doet de kindergemeenteraad?
De belangrijkste dag voor de kindergemeenteraad is de ‘dag van de kindergemeenteraad’. Dan gaat de kindergemeenteraad aan de slag met plannen die door de verschillende groepen 8 van Krimpense basisscholen zijn ingediend. Aan het einde van de dag wordt er gestemd door de kinderraadsleden en het plan met de meeste stemmen wordt ook daadwerkelijk uitgevoerd. Naast de ‘dag van kindergemeenteraad’ geeft de kindergemeenteraad advies aan de gemeenteraad over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Daarnaast zal de kindergemeenteraad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.

DSC_0069

DSC_0074

DSC_0079

DSC_0088