Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Vijf Koninklijke Onderscheidingen in Krimpen

Op woensdag 26 april 2017 heeft burgemeester M.W. Vroom vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

Ter gelegenheid van Koningsdag 2017 heeft Zijne Majesteit de Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau: de heer W.G. van Druenen, de heer P.A. Froon, mevrouw J.M. van Genderen-de Jong, de heer M.P. Kammeraat en de heer J. Schilt. De uitreiking vond plaats in het raadhuis van Krimpen aan den IJssel.

De heer W.G. van Druenen
De heer W.G. van Druenen (80 jaar) zet zich sinds 1966 in als vrijwilliger bij de Rooms-katholieke Kerk in Krimpen aan den IJssel. Daar is de heer Druenen lid geweest van de bouwcommissie, nu de beheercommissie. Zo verzorgt hij onder andere het tuinonderhoud en onderhoudswerkzaamheden aan de kerk. Ook zet de heer Druenen zich sinds 1966 in als begeleider van kerkdiensten in de Penitentiaire Inrichting De IJssel. Vanaf 2010 zamelt de heer Druenen als vrijwilliger van Stichting Linz kleding en schoolartikelen in voor kinderen in Brazilië en heeft hij in dat land geholpen bij de uitbreiding van een gemeenschapsgebouw en het renoveren van een sportveld.

De heer P.A. Froon
De heer P.A. Froon (73 jaar)  is sinds 1988 vrijwilliger bij Amnesty International, afdeling Rotterdam en betrokken bij het regioteam van Zuid-Holland en Zeeland. De heer Froon geeft voorlichting over mensenrechten aan jongeren en spreekt regelmatig op bijeenkomsten.  Daarnaast is de heer Froon oprichter en voorzitter van Stichting Educatieve Adoptie Projecten (SEAP). Hiervoor stelt hij sinds 2005 programma’s samen voor de uitwisseling van leerlingen van de Escola Secundária en Técnica (Porto Noveo, Kaapverdië) en de Melanchtonschool (Rotterdam). Ook heeft hij een adoptietraject bedacht waarbij leerlingen contact blijven onderhouden en ervaringen uitwisselen.

Mevrouw J.M. van Genderen-de Jong
Mevrouw J.M. van Genderen-de Jong (63 jaar) is sinds 1991 vrijwilliger bij de Nederlandse Patiënten Vereniging, afdeling Krimpen aan den IJssel. Ook is mevrouw Van Genderen-de Jong op diverse wijzen actief voor de Gereformeerde Gemeente Krimpen aan den IJssel.  Sinds 1998 is mevrouw Van Genderen-de Jong actief als secretaris van het Comité IJssel en Lek van de Stichting Ontmoeting en is zij actief betrokken bij de jaarlijkse grote actie van deze stichting.

De heer M.P. Kammeraat
De heer M.P. Kammeraat (67 jaar) zet zich in voor de Protestantse gemeente De Ark in Krimpen aan den IJssel. Daar is hij 10 jaar ouderling geweest. Ook is hij sinds 2000 lid van de onderhoudscommissie, neemt deel aan de jaarlijkse grote schoonmaak en verricht hij hand-en-spandiensten. Sinds 2006 is hij koster in De Ark.

De heer J. Schilt
De heer J. Schilt (68 jaar) zet zich in voor de Protestantse gemeente De Ark in Krimpen aan den IJssel. Sinds 2000 verricht hij schilderwerkzaamheden, verricht hij ondersteunende taken bij bruiloften en uitvaarten en is hij betrokken bij de jaarlijkse grote schoonmaak als lid van de onderhoudscommissie. Ook is hij sinds 2006 koster in De Ark.

 

Bron: Gemeente Krimpen aan den IJssel