Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Festiviteiten in vernieuwde Tuyter

Vanmiddag werd De Tuyter van 12.45 tot 17.00 uur officieel heropend. Tegelijkertijd viert Muziekschool Krimpen, sinds kort gevestigd in De Tuyter, haar 55-jarig bestaan. Gedurende de middag zijn doorlopend optredens in de ontmoetingsruimte, optredens in de theaterzaal en zijn bezoekers welkom in de ruimte(s) van alle verenigingen en instellingen. Om 15.45 uur opende burgemeester Martijn Vroom De Tuyter officieel. Ook maakte hij de winnaar van de prijsvraag voor de nieuwe naam van De Tuyter bekend.

Doorlopend optreden in ontmoetingsruimte
Ter gelegenheid van het 55-jarig bestaan van Muziekschool Krimpen was in de ontmoetingsruimte een doorlopende activiteit. De hele middag waren er optredens van onder andere leerlingen en docenten van Muziekschool Krimpen, leerlingen van GBS Het Mozaïek, Jeugdtheater Hofplein, Blazersensemble Concordia, Vocal Ensemble Onomatopee, Vocal Group Jade, Jeugd- en Jongerenwerk. Muziektheatermaker Keimpe de Jong had de artistieke leiding en speciaal voor deze gelegenheid heeft hij een lied en een muziekstuk geschreven. Deze muziekstukken zullen in diverse bezettingen worden gespeeld en vormen de rode draad door het programma. Om klokslag 15:45 werd het muziekstuk 4’33 van John Cage gespeeld. Dit muziekstuk bestaat uit alleen maar stilte met zoveel mogelijk musici van de muziekschool en andere ensembles en koren. De Melody & Percussieband van Concordia sloot de middag af met een optreden in de theaterzaal.

Optredens in theaterzaal
Gedurende de middag kon u kijken naar optredens in de theaterzaal, onder andere van optredens van Vocal Group Jade, Jeugdtheater Hofplein, Bibliotheek aan den IJssel, Harmonie Dagorkest Krimpenerwaard, Vocal Ensemble Onomatopee en Concordia. Het programma in de theaterzaal is georganiseerd door de Cultuurwerkplaats.

Bezoek alle verenigingen en instellingen
De vernieuwde Tuyter biedt ruimte voor meer verenigingen en instellingen. Muziekschool Krimpen, Lokale Omroep Krimpen, ’t NUT, Bibliotheek aan den IJssel, de Crimpenaar, Jeugdtheater Hofplein, Concordia, Speel-o-theek Reuzekeus, Jeugd- en Jongerenwerk en de Wereldwinkel laten graag hun ruimte(s) zien!

Verbouwing De Tuyter
In de raadsvergadering van 15 oktober 2015 is besloten dat De Tuyter wordt verbouwd. Van mei tot en met oktober 2016 zijn de binnen- en buitenkant van het gebouw aangepakt. Hiermee wordt invulling gegeven aan de wens om verlevendiging van De Tuyter als de centrale ontmoetingsplek voor (culturele) activiteiten in Krimpen aan den IJssel. Ook zijn energiebesparende maatregelen toegepast, waardoor het pand van energielabel E naar A is gegaan.