Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Boudesteijn stapt op als Wethouder

Wethouder Gerrit Boudesteijn van Leefbaar Krimpen heeft dinsdag bij de raad zijn ontslag ingediend. Na de raadsvergadering van 27 oktober 2016 is de conclusie van de wethouder dat hij niet langer op een vruchtbare manier met de gemeenteraad kan blijven samenwerken.


Burgemeester Martijn Vroom naar aanleiding van deze situatie: “Het besluit van Gerrit Boudesteijn is verdrietig, maar begrijpelijk. Hij heeft zich als wethouder met hart en ziel ingezet voor de gemeente Krimpen aan den IJssel.”
De ontstane situatie vraagt om een oplossing. De coalitiepartijen hebben hier dinsdagavond met elkaar over gesproken. Conclusie van dit overleg is dat Leefbaar Krimpen deel uit blijft maken van de coalitie.

Martijn Vroom: “Uit mijn contact met de vier fractievoorzitters van de coalitiepartijen blijkt dat er voldoende draagvlak is om met de huidige coalitie door te gaan. Daarom komt het college uiterlijk voor 10 november met een herschikking van taken en de mogelijke gevolgen daarvan voor de overgebleven wethouders.”