Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Waarschuwing: Kattenhaters actief in de Doornenbuurt?

In de Doornenbuurt in Krimpen aan den IJssel zijn de afgelopen weken meerdere incidenten geweest, waarbij katten gewond zijn geraakt of op een andere manier zijn ‘gepest’. Volgens buurtbewoner Karolien Boonstoppel kan het bijna geen toeval meer zijn. “Katteneigenaren zijn nerveus en houden hun dieren binnen.”

In de afgelopen vier weken zijn er van tenminste vier gevallen bekend dat er sprake is van mishandeling. De eerste kat is vermoedelijk aangereden en heeft hierbij een gebroken poot opgelopen. Een andere kat is moedwillig in een papier container gegooid bij iemand aan huis, op de dag dat de containers geleegd zouden worden. Deze twee gevallen gebeurden in de Duindoorn. De twee andere meldingen komen van de Meidoornstraat. Er zijn tot nog toe geen getuigen die iets gezien of gehoord hebben. De bewoners beginnen zich nu grote zorgen te maken en vrezen voor de veiligheid van hun huisdier. Graag oplettendheid van bewoners in de Doornenbuurt en de politie inschakelen bij verdachte omstandigheden.’

Een van de katten uit de Meidoornstraat kwam thuis met een opgezwollen oog, vertelt Karolien. “Het leek wel of hij een schop heeft gehad. De andere kat was helemaal nat gegooid.” Haar eigen kat Pepper is het dier dat vermoedelijk aangereden is. “Hij heeft een pin in zijn gebroken pootje en moet zes weken in een bench blijven om uit te rusten.”

Zoals aangegeven zijn er geen getuigen en is het voor de kattenbaasjes alleen maar gissen naar wat er is gebeurd. “Maar er zijn nu al vier gevallen, dan lijkt het toch geen toeval meer.” De politie en de wijkagent zijn inmiddels op de hoogte.

 

Bron: IJsselenlekstreek.nl