Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Postcodekoorts: Loterijheli zoekt landingsplek

Het gerucht gaat dat vrijdag de PostcodeKanjer van 49,9 miljoen euro gaat vallen op postcode 2925 in de gemeente. De in de plaats welbekende ‘Boer Bas’ is benaderd door een helikoptermaatschappij, met de vraag of op zijn grond een helikopter van de Postcode Loterij mag landen.

,,We hebben toestemming gegeven,” zegt Wil van der Bas van de boerderij op de grens van Krimpen met Ouderkerk aan den IJssel. Het bedrijf werd vorige week benaderd met de vraag. Deze week werd die nog eens herhaald. ,,Dus het lijkt me serieus.”

Postcode 2925 ligt tussen de Nieuwe Tiendweg, de Breekade, de N210 en de Krimpenerbosweg. Inwoners van dit gebied hebben snel nog loten gekocht.

Trekking
Een woordvoerder van de Postcode Loterij ontkent dat al bekend is waar de prijs gaat vallen. ,,De trekking is pas morgenochtend om tien uur,” zegt zij.

Helikoptermaatschappij HeliFlight uit Kootwijkerbroek zegt dat het feit dat Boer Bas gebeld is, nog niets zegt. Volgens een medewerker van dit bedrijf zijn ongeveer 160 boeren in heel Nederland benaderd. ,,Zodat we alvast een compleet netwerk hebben.”