Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Robin Wennekes wint Ronde van Krimpen

Robin Wennekes kwam als eerste over de finish bij de Elite/Beloften. Tweede en derde werden Rick de Voogd en Tom Vermeer. Eerder op de dag werden de dikke banden races door de kinderen en de wedstrijd in de funklasse gereden. Ook de Workx Stratenloop was een onderdeel.

Dikke banden race
De eerste dikke banden races gingen rond vijf uur in de middag van start. Deze werden verreden tussen jongeren, in de leeftijd van 7 tm 12 jaar.

Funklasse
Rond 18:15 uur was het de beurt aan wielrenners in de funklasse. Voor hen stonden er 15 rondes op het bord. Een half uur na start ging het mis, een aantal renners kwam ten val, vermoedelijk doordat de sturen in elkaar kwamen. Uiteindelijk is deze wedstrijd gestaakt.

Workx 5 van Krimpen
Tegen half acht in de avond startte de Workx 5, een 5 kilometer lange loop over het parcours van de Wielerronde. Deze werd bij de mannen gewonnen door Peter Kwist, hij deed het in een tijd van 15:37. Nummers twee en drie werden Menno Lieven(16:15) en Fouad Fertoute(16:48). Bij de vrouwen won Petra Sloots met een tijd van 19:05, Danielle Groeneveld(20:42) en Melanie Vermaat(20:55) werden nummer twee en drie.

Elite/Beloften
Om half negen was het de beurt aan de Elite/Belofte renners. Aan de start verscheen een groep van ongeveer 30 renners. Na een spannende strijd waarbij soms hard gereden werd, kwam Robin Wennekes met een kleine voorsprong als eerste over de finish, gevolgd door Rick de Voogd en Ton Vermeer.