Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Politie Persbericht Ramkraak Jumbo

Onbekende daders hebben op 23 december een ramkraak op een supermarkt aan het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel uitgevoerd. Niemand raakte gewond.

Rond 21.10 uur boorde een personenauto zich in de gevel van de supermarkt, waarna twee mannen uitstapten en de winkel binnengingen. Op dat moment was de supermarkt gesloten en waren er geen klanten meer aanwezig. Enkele personeelsleden die nog wel aanwezig waren, vluchtten naar een ruimte in de supermarkt.

Na de ramkraak maakten de twee mannen zich met de auto uit de voeten en reden in onbekende richting weg. Het is niet duidelijk of de mannen iets buit hebben gemaakt. Kort na het incident werd op de Wulpstraat een brandende auto aangetroffen, waarvan wordt vermoed dat deze bij de ramkraak gebruikt is. Deze auto is in beslaggenomen en wordt onderzocht.

Doordat niet duidelijk was of er na het inrijden van de auto nog daders in de supermarkt aanwezig waren, kamde een arrestatieteam de winkel uit voorzorg uit. Daar werd niemand meer aangetroffen. Agenten doorzochten de omgeving en kregen daarbij hulp van een politiehelikopter, maar ook die zoektocht leverde geen daders op.

Beide daders waren in het donker gekleed en droegen bikvakmutsen. Wie hen voor, tijdens of na de ramkraak heeft gezien of andere informatie heeft die helpt in het onderzoek, wordt gevraagd met de politie te bellen via 0900-8844 en te vragen naar de afdeling RTO. Anoniem bellen kan ook: 0800-7000.