Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Krimpenaar (30) cel in voor aandeel in coronarellen Rotterdam

Een 30-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is veroordeeld tot vijf maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, voor zijn aandeel in de coronarellen afgelopen maand in het centrum van Rotterdam.

De Krimpenaar heeft zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan het gooien van stenen en bierblikken richting de politie en het schoppen en slaan tegen een ME-bus.

De Krimpenaar verscheen woensdag voor de rechter tijdens een snelrechtzitting. Tegen hem werd zes maanden cel, waarvan één voorwaardelijk, geëist. De rechter deed direct uitspraak. Naast de celstraf moet de 30-jarige man ook een schadevergoeding van duizend euro betalen.

Een betoging tegen de coronamaatregelen mondde vrijdagavond 19 november uit in hevige rellen, waarbij agenten, politieauto’s, scooters, winkels en een flatgebouw het moesten ontgelden. De ongeregeldheden begonnen met zwaar vuurwerk dat in de menigte werd afgestoken. Na een half uur gingen scooters in brand. Agenten die de orde wilden herstellen, werden aangevallen. Een groot aantal politiemensen liep bij de belaging met stenen en vuurwerk verwondingen en gehoorschade op. Ze voelden zich ontzettend in het nauw gedreven. Ook journalisten en andere hulpverleners kregen het te verduren.