fbpx

Tas vol zwaar vuurwerk achtergelaten

Twee jongens, van 14 en 15 jaar oud, zijn opgepakt nadat ze een tas met zwaar vuurwerk hadden achtergelaten in een leegstaande loods aan de IJsseldijk.

Een beveiligingsbedrijf had op beelden van een bewakingscamera gezien dat de jongens daar liepen. De politie stelde vast dat er zware explosieven in de tas zaten. Hulpdiensten rukten daarop massaal uit en een aantal woningen in de buurt werd voor de zekerheid ontruimd.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de tas onderzocht. Er bleek illegaal vuurwerk in te zitten, zoals cobra’s die net zo veel schade kunnen veroorzaken als een handgranaat.

Het is niet duidelijk of dit vuurwerk had moeten ontploffen. Ook is niet bekend waarom de jongens het vuurwerk daar hebben neergelegd.

 

Foto’s PersburoKrimpen.nl, Tekst: Nos.nl

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten