fbpx

Vogelgriep bereikt Rotterdam

In het recreatiepark Plaswijckpark in Rotterdam is de vogelgriep vastgesteld bij watervogels. De besmette eenden zijn inmiddels geruimd, zegt het ministerie van Economische Zaken.

De overheid heeft strenge maatregelen genomen om te voorkomen dat de vogelgriep verder om zich heen grijpt. Zo mogen bezoekers van kinderboerderijen en dierentuinen vanaf maandag niet meer in contact komen met vogels.

De Vogelklas Karel Schot in Rotterdam heeft al aangekondigd voorlopig geen rondleidingen te verzorgen.

Landbouw
Ook in de landbouw worden de gevolgen van de maatregelen gevoeld. Boeren moeten buitenstaanders gaan weren uit stallen met pluimvee. Ze kregen vorige week al instructies om alle vogels binnen te houden.

Dat beleid leidt tot spanning onder het pluimvee. Bij een kippenfarm in Den Bommel staken de 50.000 vrije uitloop-hennen hun onvrede niet onder stoelen of banken. Boer Sjef de Baar spande zich daarom in om zijn vogels af te leiden. Dat moet vechtpartijen voorkomen.

De ophokplicht werd afgekondigd nadat in landen als Duitsland, Oostenrijk en Polen bij wilde watervogels de besmettelijke vogelgriep was aangetroffen. De afgelopen dagen werden ook in Nederland tientallen dode vogels gevonden.

Artikel overgenomen van RTV Rijnmond.
error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten