fbpx

Sleephopperzuiger Breughel te water gelaten bij IHC

Klokslag twee uur werd, onder toeziend oog van een groot publiek, bij IHC Krimpen Shipyard de Sleephopperzuiger Breughel te water gelaten.

De doop van het schip werd verricht door de vrouw van de Belgische minister van financiën, Mevrouw Reynders.

De Breughel heeft een lengte van 121,50 meter. Een maximaal laadvermogen van ruin 18.500 ton. Doordat het schip een maximale diepgang heeft van 12 meter, kan het zowel in diep als ondiep water baggeren.

Bij het ontwerp is veel aandacht besteed aan de minimale CO2 uitstoot van het vaartuig.

De Breughel is gebouwd in opdracht van de Belgische DEME groep, de Congo River is ook in opdracht van de DEME groep gebouwd.

 

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten