Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Koningsdag 2014    

Vandaag wordt de eerste koningsdag gevierd in heel Nederland, ook in Krimpen stonden tal van activiteiten gepland. Op de parkeerplaats bij winkelcentrum Crimpenhof was weer het oranjefestival.  

Evenementen
De Koningsdag begon zoals gebruikelijk met het visconcours. Het volgende onderdeel was de aubade op de parkeerplaats bij winkelcentrum Crimpenhof. De liederen werden goed meegezongen en begeleid door muziekvereniging Concordia en zangeres Evelien Keesmaat. Aan de andere kant van de Crimpenhof, bij de Tuyter, was weer de jaarlijkse rommelmarkt. Veel mensen hadden hun zolder opgeruimd en verkochten hun spulletjes.

Ook de jeugdbrandweer had verschillende activiteiten georganiseerd op het terrein van de brandweerkazerne.

Op de parkeerplaats naast het zwembad waren vele klassieke auto’s te bewonderen, aansluitend vond een rondrit door Krimpen plaats die eindigde in de Stormpolder. Ook reden er de treinen op de stormpolderrail en kon je mee met het schip van scouting.

Aan de Groenendaal, bij het onderdak waren verschillende spelletjes te doen.

Ook de reddingsbrigade was present bij het zwanenmeer, met ondermeer een interactieve demonstratie, om de hoek op de zwanenkade kon men modelschepen in actie zijn tijdens de demonstratie modelvaren.

‘s Avonds was de melody en percussionband aamwezig om de start van de lampion-optocht in te luiden. Dit jaar liep Show- en Jachthoornkorps Emergo uit Gouda voorop tijdens deze optocht.

Oranjefestival
‘s Middags werd de parkeerplaats bij de Crimpenhof omgebouwd tot een groot festival terrein. Dit voor optredens van diverse bands, met als afsluiting Rigby.

Vuurwerk
Als afsluiting was er een vuurwerkshow bij het Zwanenmeer. Deze vuurwerkshow duurde ongeveer 20 minuten, vele mensen kwamen ernaar kijken.