Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Auto te water na uitwijken bestuurder

Deze middag omstreeks 14:45 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een HV Water personen aan de Groenendaal. Op de plaats van ongeval bleek het te gaan om een eenzijdig ongeval.

De autobestuurder (een 71 jarige inwoner uit Krimpen aan den IJssel) schrok van een overstekende tractor en moest hiervoor uitwijken. Onderweg moesten een houten hek, een verkeersbord en een lantaarnpaal het ontgelden. Ook een tegemoet komende auto werd licht geraakt.

De rit eindigde in de vijver. Hiervoor werden er veel brandweerwagens richting ongevalsplaats gedirigeerd. Een deel hiervan kon na enkele minuten weer inrukken, na het  bekend worden dat de bestuurder zelf uit de auto was geklommen. De bestuurder heeft aan het ongeval geen ernstig letsel over gehouden, hij is ter plaatse door ambulance personeel behandelt en naar een ziekenhuis gebracht. De man mocht dezelfde dag nog naar huis.

Om de auto uit het water te halen kwam een bergingsbedrijf ter plaatse. Het aanbrengen van de sleepkabel gaf enige problemen. Toevallig passerende muskusrattenvangers hebben geholpen, gebruikmakend van hun waadpak, de lier aan de auto te bevestigen. De auto is vervolgens uit de sloot  getakeld en afgevoerd.