Kinderboerderij gesloten vanwege vogelgriep

0 0
Read Time:1 Minute, 30 Second

Vandaag is bekend geworden dat in Ter Aar (Zuid-Holland, boven Alphen a/d Rijn) een nieuwe besmetting van vogelgriep is vastgesteld. In verband hiermee is de kinderboerderij tot 23 november gesloten.

Als gevolg van de uitbraak van vogelgriep in de gemeente Oudewater (Utrecht) waren er door de Staatssecretaris van Economische Zaken landelijke voorzorgsmaatregelen getroffen, waaronder de tijdelijke sluiting van de kinderboerderijen. Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat er geen aanwijzingen zijn dat er verspreiding vanuit het besmette bedrijf heeft plaatsgevonden en heeft de staatssecretaris besloten dat de kinderboerderijen weer open mogen voor publiek. Helaas is er op 20 november een besmetting van vogelgriep geconstateerd in Ter Aar en is de Kinderboerderij weer gesloten.
Wel blijft uit voorzorg tot en met 18 december op alle kinderboerderijen de ophok- en afschermplicht voor pluimvee van kracht. Dit betekent dat het gehouden pluimvee en andere gehouden vogels tot die tijd zijn afgeschermd zodat ze niet in direct contact kunnen komen met wilde vogels, de uitwerpselen van wilde vogels, met andere dieren op de boerderij of met bezoekers.

Meer informatie over ophokplicht voor kinderboerderijen vindt u op http://www.kinderboerderijen.nl/nieuws/landelijke-ophokplicht-voor-kinderboerderijen-vanwege-vogelgriep.

Ophok- en afschermplicht
Vanwege de ophok- en afschermplicht zijn de parkietenhokken, knuffelhoek, kippenhokken en eendeneiland niet toegankelijk voor publiek. Daarnaast proberen de kinderboerderij de insleep van eventuele ziektekiemen te voorkomen.

Aanwijzingen bezoek kinderboerderij
De kinderboerderij vraagt u als bezoeker hun aanwijzingen omtrent het bezoek op te volgen. Zo vindt u bij de in- en uitgang ontsmettingsmatten. U loopt voor en na uw bezoek aan de kinderboerderij hier doorheen. Daarnaast doet u er verstandig aan thuis uw eigen voorzorgsmaatregelen te nemen met betrekking tot uw eigen huisdieren.

Kijk voor meer informatie over het ophokadvies voor pluimvee op http://www.levendehave.nl/nieuws/van-ophokplicht-naar-ophokadvies-voor-hobbypluimvee.

About Post Author

Redactie

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%