Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Elektriciteitsaansluiting bedrijfspand afgesloten tijdens integrale controle

Op vrijdag 28 januari heeft een integrale controle plaatsgevonden bij een bedrijf aan de Van der Giessenweg op bedrijventerrein Stormpolder in Krimpen aan den IJssel. De controleurs constateerden dat er teveel gasflessen buiten de opslagvoorziening stonden. Ook troffen zij een gemanipuleerde elektriciteitsmeter aan. Stedin heeft de elektriciteitsaansluiting vervolgens direct afgesloten.

Gemanipuleerde elektriciteitsmeter

In het pand bevond zich een gemanipuleerde elektriciteitsmeter. De zegels waren verbroken en de elektriciteitsaansluiting was verzwaard. Stedin heeft de aansluiting direct afgesloten. De ondernemer moet de elektriciteitsaansluiting opnieuw aanvragen.

Lachgasflessen

Buiten de opslagvoorziening troffen de controleurs teveel lachgasflessen aan. De lachgasflessen waren ook niet beschermd tegen omvallen. Dit leverde een gevaarlijke situatie op. De lachgasflessen zijn op de juiste wijze opgeslagen. DCMR adviseert ons over nadere stappen, omdat de controleurs in dit pand eerder onregelmatigheden aantroffen.

Abnormale warmte en een zoemend geluid

De aanleiding voor de integrale controle was een constatering van abnormale warmte en een zoemend geluid aan de buitenkant van het bedrijfspand. Burgemeester Vroom: “Het is belangrijk elk vreemd of verdacht signaal te melden. Ik roep alle inwoners en ondernemers op deze signalen te melden bij de politie. Want zo zorgen we er samen voor dat het veilig wonen en werken blijft in Krimpen.”

Verdachte situaties melden!

Politie en gemeente delen informatie met elkaar, maar ze kunnen onmogelijk al die informatie zelf verzamelen. Daarom is het belangrijk dat u daarbij helpt en overlastgevende en verdachte situaties meldt! U kunt dit melden via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. U kunt ook een melding doen bij uw wijkagent. Liever anoniem een melding doen? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000.