Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

dhr M.W. Vroom aanbevolen als nieuwe burgemeester

De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft op maandagavond 5 oktober 2015 besloten M.W. Vroom (Martijn, 40 jaar, CDA) als eerste aan te bevelen als nieuwe burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

De heer Vroom woont in Gouda en is momenteel wethouder in Waddinxveen. Voorheen was de heer Vroom onder meer wethouder in Noordwijk.
“De heer Vroom is een ervaren en authentieke bestuurder waarvan verwacht wordt dat hij zaken snel kan doorgronden en op originele en vernieuwende wijze invulling kan geven aan het burgemeesterschap van Krimpen aan den IJssel en de uitdagingen waarvoor de gemeente zich gesteld ziet.”
Met deze aanbeveling door de gemeenteraad is de procedure tot benoeming van de nieuwe burgemeester nog niet afgerond. Op grond van deze aanbeveling wordt Minister Plasterk gevraagd om een voordracht te doen. De benoeming is definitief als het Koninklijk Besluit getekend is. De heer Vroom wordt naar verwachting tijdens een buitengewone raadsvergadering op woensdag 9 december 2015 door de Commissaris van de Koning geïnstalleerd.
Met de aanbeveling van de heer Vroom door de gemeenteraad als nieuwe burgemeester van Krimpen aan den IJssel, komt het einde van de ambtsperiode van de huidige waarnemend burgemeester L.M. Huizer dichterbij. Zij heeft deze functie de afgelopen vijf jaar bekleed
Bron: gemeente Krimpen aan den IJssel