fbpx

Overlast nijlganzen in Krimpen aangepakt

De Krimpense gemeenteraad wil dat de gemeente iets doet aan de overlast van nijlganzen. Een motie van de ChristenUnie daarover kon donderdag rekenen op unanieme steun.

Dobberend op het water of met een schattig rijtje kuikens lopend door het gras is de amusementswaarde voor ChristenUnie-voorman Ard Kamsteeg van de watervogels nog best hoog.

Maar het worden er steeds meer. “De ‘huis-, tuin- en keuken’ eend is inmiddels door deze brutale gasten vrijwel weggepest. We vragen ons toch wel serieus af of hier niet iets aan te doen is.”

Wethouder Marco Oosterwijk stemde in om te onderzoeken wat er gedaan kan worden om de overlast te beperken. Wegvangen is geen optie, “want in no time neemt een ander koppel ganzen de leeggevallen plek in.” Hij verklaarde dat een andere exoot, de rivierkreeft, een groter probleem vormt. “Die vermenigvuldigen zich razendsnel en veroorzaken schade aan oevers.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten