Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Verdachte van doorrijden jaar na ongeluk alsnog gepakt

Precies een jaar na een ernstige aanrijding hebben agenten een 53-jarige man uit Krimpen aan den IJssel aangehouden, die ervan wordt verdacht na het ongeval te zijn doorgereden. De agenten kwamen de verdachte na een langdurig onderzoek op het spoor.

Op 1 juli 2014 reed een bestuurder in een zwarte Audi een toen 13-jarige jongen aan op de Krimpenerbosweg in Krimpen aan den IJssel. De jongen werd tientallen meters door de auto meegesleurd en belandde op een verdrijvingsvlak. Hij raakte bij het ongeval ernstig gewond aan zijn rug, arm en hoofd. De bestuurder reed na het ongeval door.

Omdat er nauwelijks informatie beschikbaar was, vorderde het opsporingsonderzoek zeer langzaam. Veel burgers hielpen bij het onderzoek, onder andere beelden van beveiligingscamera’s ter beschikking te stellen. Toen na lange tijd met behulp van de vrijgekomen informatie bekend werd om welke auto het ging, bleek deze onvindbaar. Eind 2014 werd de auto toch gezien, hij bleek verkocht. De nieuwe eigenaar werkte mee aan het onderzoek, waarna op basis van verfresten kwam vast te staan dat het voertuig betrokken was geweest bij de aanrijding. Op basis van de onderzoeksresultaten kon de politie op 1 juli de verdachte aanhouden.

De moeder van het slachtoffer is geïnformeerd over de aanhouding. Het slachtoffer is, tegen de eerste verwachtingen in, gelukkig goed hersteld van zijn verwondingen.

 

Overgenomen van Politie.nl