Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Bureau Rijnmond: Krimpense vrouw duizenden euro’s armer door bankfraude

Een vrouw uit Krimpen aan den IJssel is ruim tienduizend euro armer omdat ze wordt opgelicht door criminelen. Eén van de daders is gefilmd als hij van de rekening van het slachtoffer bedragen opneemt bij een pinautomaat in winkelcentrum Crimpenhof.

Op vrijdag 22 juli ontvangt de vrouw een nepmail van DigiD, waarin staat dat er een storing is. Maar als ze op een link klikt en een formulier invult dan kan alles worden hersteld. Ook wordt gevraagd haar telefoonnummer in te vullen. Korte tijd later wordt ze gebeld door een zogenaamde bankmedewerker die haar wijsmaakt dat er iets mis is met haar rekening. Om dat op te lossen moet ze de pincodes vertellen en haar pasjes afgeven aan iemand die bij haar langs komt.

Even later staat er een keurig geklede vrouw voor de deur aan wie ze de pasjes meegeeft. Kort daarna pint een man diverse malen in winkelcentrum Crimpenhof van de bankrekening van de Krimpense vrouw. Hij bemachtigt zo ruim tienduizend euro. Als u weet wie hij is, bel de politie.

En we blijven het herhalen. Een bankmedewerker zal nooit om uw pincode vragen en een bank zal nooit iemand sturen om uw bankpasje op te halen. Trap er dus niet in!

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000