Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Krimpense jeugd wast auto’s voor Oekraïne

Krimpense jeugd gaat aan de slag om geld in te zamelen voor oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Op zaterdag 12 maart zetten ze er in Krimpen op vijf plekken een dag lang de schouders eronder door auto’s te wassen.

De interkerkelijke actie vindt plaats via de jeugdclubs van vijf plaatselijke Krimpense kerken. De handen worden ineengeslagen met een concrete actie. Het oorlogsleed in Oekraïne raakt jongeren en op deze manier leveren ze een bijdrage voor mensen in grote nood.

De interkerkelijke samenwerking is niet nieuw. In de jaren ’90 was jeugd van verschillende Krimpense kerken ook al actief om geld bijeen te verzamelen voor zomerjeugdkampen in Oekraïne. Die bezoeken van jongeren aan Oekraïne hebben mede geleid tot de oprichting van Stichting Vrienden van Zjitomir ( www.helpen.org ) . VVZ is al vijftien jaar actie f in opvang en begeleiding van kwetsbare mensen in Zjitomir . De acties van toen krijgen nu een mooi vervolg. De opbrengst van de autowasdag is geheel bedoeld voor noodhulp in Oekraïne.

Krimpenaren worden van harte uitgenodigd om op 12 maart tussen 10.00 en 16.00 uur hun auto te laten wassen bij de Mieraskerk, IJsseldijkkerk, Rehobothkerk, Sebakerk of in de Stormpolder (locatie Van der Jagt).