Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Datum hoorzitting ds. A. Kort bekend

Ds. A. Kort wordt woensdag 16 februari gehoord door justitie in verband met de klacht die homoactivist Leon Houtzager tegen hem indiende.

Het gerechtshof Den Haag besloot in augustus in een tussenvonnis de predikant van de oud gereformeerde gemeente te Krimpen aan den IJssel op te roepen voor een hoorzitting, om zo een nadere toelichting te krijgen op zijn uitspraken.

Houtzager beticht ds. Kort van discriminatie van homo’s. Ds. Kort schreef 18 maart 2020 een brief aan het gemeentebestuur van zijn woonplaats naar aanleiding van de coronamaatregelen. In die brief wijst de predikant de overheid op de plicht te regeren naar „Gods wil en wet” en op een aantal wetten die daar tegenin gaan, maar verwijst niet concreet naar homo’s. Houtzager vindt dat ds. Kort in zijn brief homo’s wel discrimineert.

Samen met advocaat Gerard Spong vecht hij het eerdere besluit van het openbaar ministerie om de predikant niet te vervolgen aan. Op 28 juli bepleitten zij hun zaak voor de raadkamer van het Haags gerechtshof.

Justitie zei eerder de predikant in oktober te zullen horen, maar daar kwam het niet van. De predikant zei destijds de ontwikkelingen rustig af te wachten.

Houtzager stelt in zijn tweet dat direct na de hoorzitting de uitspraak volgt of ds. Kort vervolgd zal worden.