Overlast nijlganzen in Krimpen aangepakt

0 0
Read Time:43 Second

De Krimpense gemeenteraad wil dat de gemeente iets doet aan de overlast van nijlganzen. Een motie van de ChristenUnie daarover kon donderdag rekenen op unanieme steun.

Dobberend op het water of met een schattig rijtje kuikens lopend door het gras is de amusementswaarde voor ChristenUnie-voorman Ard Kamsteeg van de watervogels nog best hoog.

Maar het worden er steeds meer. “De ‘huis-, tuin- en keuken’ eend is inmiddels door deze brutale gasten vrijwel weggepest. We vragen ons toch wel serieus af of hier niet iets aan te doen is.”

Wethouder Marco Oosterwijk stemde in om te onderzoeken wat er gedaan kan worden om de overlast te beperken. Wegvangen is geen optie, “want in no time neemt een ander koppel ganzen de leeggevallen plek in.” Hij verklaarde dat een andere exoot, de rivierkreeft, een groter probleem vormt. “Die vermenigvuldigen zich razendsnel en veroorzaken schade aan oevers.

About Post Author

Redactie

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%