Winkels open of dicht op Zondag in Krimpen aan den IJssel

Redactie

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.

Dit vind je misschien ook leuk...

40 reacties

 1. Dirk schreef:

  Zondag opening is een onzinnige en dure bezigheid die de consument uiteindelijk betaald. Snel afschaffen.

  • Jaap schreef:

   Wel vreemd dat in andere plaatsen zoveel winkels wel open zijn. Het schijnt daar toch flink wat op te leveren.
   Wat Krimpen betreft: als winkelier hoef je niet open, je mag. En supermarkten zouden er juist blij mee zijn. Mensen gaan anders toch naar Capelle (Koperwiek) of Rotterdam.
   Ik ken een supermarkt manager die graag op zondag open zou zijn, juist vanwege dat laatste. Het scheelt behoorlijk wat omzet.

  • Robbert schreef:

   Dat geldt ook voor de kerk. Maar die levert niks op. De winkels open of zondag wel.

 2. Mandy schreef:

  Laat winkeliers zelf bepalen of ze open willen ja of nee. En bewoners die graag van hun zondagsrust willen genieten blijven lekker thuis

 3. wendy schreef:

  .

 4. Marc schreef:

  Wat deze enquete per definitie onbetrouwbaar maakt is dat je vanaf 1 IP-adres meerdere keren (ontelbaar keer zelfs) kunt stemmen… Lijkt me verstandig om een enquetevorm te kiezen die dit uitsluit.

 5. Jaap schreef:

  Prima, als de winkelier het wil, mag hij of zij van mij open zijn, ook in Krimpen. En de bezwaren de kerkgangers raken kant nog wal, want je hebt dan niets te zoeken bij de winkel en kan dat nooit overlast zijn.
  En ja, ik ben ook gelovig. En ja, ik ga alleen op zondag naar een winkel als het niet anders kan. Ik ga hier geen voorbeelden aandragen, bedenk die zelf maar.
  Iedereen mag van mij van de zondagsrust genieten, alleen sommigen ontspannen door even te gaan winkelen, anderen door een boek te lezen.
  Jezus veegde het tempelplein binnen de muren schoon, maar niet daarbuiten., laat dat ook helder zijn.

 6. Inge Koolwijk schreef:

  Je kunt de winkeliers niet verplichten om open te zijn op zondag. Laat ze zelf maar beslissen of ze open willen maar van mij hoeft het niet.

 7. Yasmine schreef:

  Ja, ze mogen van mij open zijn graag zelfs.

 8. Erica schreef:

  Je moet niet naar de winkel maar je mag. Je moet niet naar de kerk maar je mag. Leven en laten leven.

 9. C.Bos schreef:

  Gewoon open op zondag

 10. C.Bos schreef:

  Ik ben voor winkels open op zondag

 11. Werner schreef:

  Kan er in ieder geval een supermarkt open op zondag!!

 12. Corine schreef:

  6 dagen open is meer dan genoeg!

 13. A. van der Wal schreef:

  Merendeel van Krimpenaren zijn kerks, dus word een dure openstelling van de winkels!

 14. Harm Jan schreef:

  Een dag om in rust naar de kerk te kunnen gaan. Een dag om tijd te hebben voor je gezin en of familie.
  En het is een groot misverstand te denken dat je netto meer onzet gaat draaien door zondags open te zijn.

  • Jaap schreef:

   Heb je bewijs? Er zijn mensen die het leuk vinden om op hun vrije zondag te gaan winkelen,. Eh, niet echt mijn ding overigens, alleen uit noodzaak, meer niet. Zie eerdere uitleg.

 15. Nel schreef:

  Winkels moeten DICHT.
  Verschillende jaren ervóór waren er ook 3 “zondagen”. NOOIT geen probleem geweest. Nu in eens wel?Terwijl er nu veel meer verpakkings-en invries mogelijkheden zijn.
  Nog meer onrust?
  Gun IEDEREEN RUST.

  • C.vanschooten schreef:

   Van wie moeten de winkels dicht Nel? Van jou? We leven in 2017 kom op zeg.

 16. Eric schreef:

  Het is niet meer van deze tijd dat winkels op zondag niet open zouden mogen. Respect voor mensen die naar de kerk willen, maar sta ook open voor mensen die anders willen.

 17. Pieternella schreef:

  6 dagen MEER dan genoeg!

 18. Annelies schreef:

  Heerlijk de winkels open
  Zeker de supermarkt
  En ja het is inderdaad zo dat je niet achter kan blijven bij de andere steden
  Dit is gewoon 2017 en hoort erbij
  Superblij mee

 19. Marius schreef:

  We werken om te leven en niet andersom.waarom focust de politiek zich zo op 24/7 het zijn niet alleen de winkels die 7 dagen open gaan het hele systeem er achter ook…. laten we het voor al LEEFBAAR houden!!

 20. Funda schreef:

  Winkels open op zondag !

 21. A schreef:

  Wel erg naïef om te zeggen dat winkeliers kunnen kiezen of ze wel of niet open mogen gaan op zondag. Misschien hebben jullie je daar niet in verdiept.
  Als je in een winkelcentra zit met een winkel heb je GEEN keuze.
  Blijf je dicht dan krijg je een flinke boete.

  Al die lieve verhaaltjes dat iedereen een eigen keuze heeft slaan nergens op.
  Kijk even rond in het echte leven en blijf met beide benen op de grond. In de volksmond genoemd “een nuchtere Nederlander”

  Eigenlijk begrijp ik deze hele ophef niet.
  Moet dit niet gewoon geregeld worden met de winkelketens en de winkeliers.
  Dat zijn degene die het moeten zien zitten. Als de helft niet open gaat kan je het winkelcentrum beter niet open stellen.

  • inge schreef:

   Kijk……dit vind ik een hele goeie! Daar heb je nou gelijk in. Willen de winkels het zelf wel? Hoeveel zijn voor en hoeveel zijn tegen……
   Die boetes zijn realiteit en ontzettend onredelijk. Dat vind ik een grotere inbreuk op vrije wil want daarmee worden werknemers gedwongen, anders dan dat het vrije keuze is om op de zondag te werken.

 22. Gerda schreef:

  Iedereen heeft het maar over de winkel moet open en je bepaalt zelf of je er heen gaat of niet. Maar als die winkels open gaan kan dat betekenen dat de werknemer geen keuze heeft. Dus dan beslist iedereen die zo graag op zijn/haar geliefde vrije dag wil gaan winkelen dat de werknemer van een winkel zal moeten gaan werken. De meesten werken ook al regelmatig op zaterdag en laten de zaterdag en de zondag nu juist de dagen zijn dat anderen vaak vrij zijn. Waaronder ook het gezin van de werknemer. We kunne de tijd voor een ander niet invullen maar ondertussen gast iedereen die voor opening is wel over de tijd van de werknemer!

  • inge schreef:

   Dit is dus onzin. Ik werk niet in een winkel omdat het mijn keuze is omdat niet te doen. Er zijn ook mensen die genieten ervan om in een winkel te staan. Als je het goed regelt, dan kun je zelf bepalen waar je besluit te werken (dit is niet voor iedereen weg gelegd, maar wel degelijk voor het meerendeel, maar dat is weer een andere discussie).

 23. Mark schreef:

  6 dagen in de week boodschappen halen dat valt natuurlijk niet mee…..
  Hoe is het in de achterliggende jaren gegaan? honger gehad?

 24. inge schreef:

  Op dit moment kan het Crimpenhof niet concureren met winkelcentra in nabij gelegen dorpen en zeker niet met de steden.
  Krimpen is onaantrekkelijk voor grotere ketens. Die willen zich door alle restricties niet vestigen. Krimpen is ook niet aantrekkelijk voor de kleine middestander, te duur. Met als gevolg:
  – een zeer kleinschalig aanbod van artikelen (voorbeeld: voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar is het aanbod aan kleding minimaal).
  – leegstand en verpaupering van de winkelcentra, gevolg onaantrekkelijk winkelen
  – verstoring van een gezonde economie (ook doordeweeks), want mensen gaan om bovenstaande redenen eerder naar een winkelcentrum in Capelle en Rotterdam.
  – bovenstaande heeft ook een voelbaar effect op de werkgelegenheid in Krimpen.

  Opmerkingen als “slecht voor de economie” zijn dus ongefundeerd. Krimpen bestaat niet alleen uit inwonenden die door kerkelijke restricties weerhouden worden op zondag een winkel te bezoeken, hoewel de indruk bestaat dat dit deel van de bevolking vaak genegeerd of in ieder geval over het hoofd gezien wordt.

  Ben echter wel heel erg benieuwd hoeveel dit er werkelijk zijn. Of dit een meerderheid of een minderheid is. Dat zal de opening van de winkels op zondag uitwijzen.

  En mensen die klagen over verstoorde rust……..indien je bij een winkelcentra woont kan ik me dat voorstellen. Maar je hebt er in het verleden bewust voor gekozen om daar te gaan wonen. Dan mag je de onrust die je ervaart niet wijten aan anderen. Die heb je zelf opgezocht.
  Woon je niet bij een winkelcentrum……waar is die reactie dan op gefundeerd?

  De kerk heeft altijd tegenstand heeft geboden tegen maatschappelijke verandering. Dit is niet altijd negatief. Soms is dat ook nodig. De gevolgen zijn echter ook regelmatig nogal desastreus gebleken…..

  Krimpen begint een ontzettend onaantrekkelijk stoffig en saai dorp te worden. Er is niets interessants (!! met nadruk op interessant !!) te beleven. Ook dit heeft weer economische gevolgen, want op den duur verliest het zijn aantrekkelijkheid voor vestiging.

 25. Celia schreef:

  Laten we het bij het oude houden!

  Er is al genoeg onrust in de wereld.
  Kan je niet 1 dag zonder winkel dan is er toch iets mis!

 26. Jolanda schreef:

  De winkels mogen van mij open op zondag.
  Dan doe je het 1x in de maand, dan kunnen de mensen wennen.
  Maar in krimpen lopen we echt achter.
  Anders gaan mensen naar de koperwiek, Lageland of de stad.
  Ik begrijp de supermarkten heel goed, vooral in de maand dec.

 27. Wim Hak schreef:

  In het verleden was het zo dat winkels heel lang open waren, tot in de kleine uurtjes, en dat veel winkeliers daaraan kapot gingen. Immers, de meeste winkels worden gedraaid door pa, ma en evt. kinderen. Een sociaal gezinsleven was niet mogelijk.
  Bovendien: het leven bestaat uit meer dan werken. Er moet tijd zijn voor belangrijke zaken als, gezin, ontspanning, sociale contacten etc. Als we dat niet op orde hebben ontstaat er chaos en vervreemding van elkaar.
  Wordt in Nederland beseft dat de 24 uurs-economie heel belangrijke menselijke dingen om zeep helpt?
  Laten we zuinig zijn op wat we hebben en leren van de geschiedenis.
  Die leert ons dat veel kapot ging door toedoen van het grootwinkelbedrijf. Die hebben al veel zelfstandige winkeliers de nek om gedraaid. Moet dat zo doorgaan, sterker nog: moet dat nog worden versterkt?
  Mensen, gebruik je verstand en wees zuinig op 1 dag in de week rust waarin plaats is voor andere dingen dan waar wij ons de hele week mee bezig houden !

 28. nico schreef:

  Laat ze eerst proberen of het aanslaat bij het publiek met 1-2 zondagen. Ik kan.mij voorstellen dat je op zondag toch naar een grotere winkelcentrum wil. Toch iets meer keus. Voor mij hoeft het niet. Meestal doe ik op zondag, indien nodig, snel mijn noodzakelijke dingen en ga weer naar huis.

 29. Clemens schreef:

  Beste Harm Jan. Jij mag rustig naar de kerk gaan. Maar ga dan niet alsnog over de brug om toch je inkopen te doen als je op zondag onverwachts visite krijgt. Ik heb ze gezien in Capelle die dan verkondigen dat zondageust heilig is.

 30. R.A. Steenbergen schreef:

  Zondagsopening levert niets extra’s op. Mensen blijven evenveel eten, ze kopen evenveel computers en bankstellen. Alleen kopen ze het dan een andere dag. Dus kan het niet uit, van dezelfde inkomsten moet de winkeleigenaar wel een dag extra personeel en gas/licht betalen.
  Afgezien van godsdienstige bezwaren, zijn er veel meer bezwaren. Ook niet-christelijke winkeleigenaren willen vaak niet op zondag open. Verdiep u eens in de dwangsomproblematiek op dit gebied in Groningen. Veel winkels in Groningen willen niet op zondag open om andere redenen dan religieuze.
  In Polen is de 24/7 economie op z’n retour, ze hebben er daar genoeg van.

 31. J de Hon schreef:

  Hebben jullie niet wat beters te doen, dan je druk maken over winkel open of dicht.
  We kunnen alle levensmiddelen tegenwoordig lang goed houden , dus waarom open??????
  Wie is hiermee gebaat?