Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Jan Luteijn waarnemend Burgemeester Krimpen aan den IJssel

De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt vanaf  6 maart Jan Luteijn tot waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Luteijn is 63 jaar en woont in Numansdorp, Hoeksche Waard.

Aan Martijn Vroom is eervol ontslag verleend als burgemeester van  Krimpen aan den IJssel. Dit heeft te maken met zijn benoeming tot nieuwe burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De commissaris benoemt een waarnemer. De reden hiervoor is dat nu nog niet kan worden gezorgd voor een kroonbenoemde opvolger.

De waarneming duurt minimaal een jaar

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris Jan Luteijn voorgesteld.. De fractievoorzitters hebben daarna een gesprek met Jan Luteijn gehad. Naar verwachting start eind dit jaar de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester.

Jan Luteijn heeft ruime ervaring in het openbaar bestuur

Kort geleden nam hij na 2 jaar afscheid van de gemeente Barneveld als waarnemend burgemeester. Daarvoor was hij van 2018 tot en met 2019 waarnemend burgemeester van Geertruidenberg. Tot de gemeentelijke herindeling van de Hoeksche Waard in 2019 was Luteijn vanaf 2011 burgemeester van de voormalige gemeente Cromstrijen. Daarvoor was hij van 2003 tot 2007 lid van Provinciale Staten in Noord-Brabant en wethouder in Werkendam van 1999 tot 2011.