Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Burgemeester sluit woning vanwege hennepkwekerij

Op 19 oktober 2021 heeft de politie in de Cornelis Trooststraat een hennepkwekerij van meer dan 500 planten ontdekt. De kwekerij is nog dezelfde dag ontmanteld. De burgemeester heeft vervolgens de verhuurder van de woning geïnformeerd over de bevindingen van de politie. Hij heeft sluiting aangekondigd bij de bewoners. De rechter heeft het besluit getoetst en de burgemeester in het gelijk gesteld. Direct daarna heeft de burgemeester op 17 januari de woning gesloten.

Burgemeester Vroom: “Door een gezamenlijk optreden van politie en gemeente is de hennepteelt in deze woning beëindigd. Voor het kweken en handelen in drugs is er geen ruimte in Krimpen aan den IJssel. Met elkaar pakken we de drugsoverlast aan. We vinden het belangrijk dat het fijn en veilig wonen is in Krimpen aan den IJssel. Met de sluiting van deze woning laten wij de buurt zien dat we de drugsproblematiek zeer serieus nemen. Ik roep onze inwoners op om verdachte situaties in de buurt altijd te melden, want alleen samen maken we hier een eind aan.”

Sluiting van woning en beëindiging huur

De burgemeester kan al bij een geringe hoeveelheid drugs in de woning een woning sluiten voor een periode van 3 maanden. Een verhuurder kan vervolgens zonder dat de rechter er aan te pas hoeft te komen, de huurovereenkomst ontbinden. Daarnaast heeft een verhuurder zelf de bevoegdheid om de huur te beëindigen vanwege slecht huurderschap.

Verdachte situaties melden!

Politie, gemeente en woningcorporaties delen informatie met elkaar, maar ze kunnen onmogelijk al die informatie zelf verzamelen. Daarom is het belangrijk dat u daarbij helpt en overlastgevende en verdachte situaties meldt!  U kunt dit melden via het landelijke meldnummer van de politie: 0900-8844. U kunt ook een melding doen bij uw wijkagent. Liever anoniem een melding doen? Dat kan bij Meld Misdaad Anoniem via het gratis telefoonnummer 0800-7000.