Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Nieuwe kindergemeenteraad in Krimpen

Op maandag 6 december is, tijdens een speciale raadsvergadering, de zevende  kindergemeenteraad van Krimpen aan den IJssel geïnstalleerd. Aan deze kindergemeenteraad doen dit schooljaar alle Krimpense basisscholen mee.

Per school worden twee kinderen afgevaardigd naar de kindergemeenteraad. Dat brengt het totaal op twintig kinderen. Burgemeester Martijn Vroom: “Het is erg leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn. Zij zijn belangrijk voor de gemeente. Er zijn steeds meer onderwerpen waarover we ook hun mening willen vragen, zoals over buitenspelen en duurzaamheid. Ik kijk uit naar onze samenwerking en wens ze veel succes”.

Aan het eind van de speciale raadsvergadering is de kerstboomverlichting in de kerstboom op het Raadhuisplein ontstoken. De eerste officiële handeling van de nieuwe kindergemeenteraad.

Wie zitten er in de kindergemeenteraad?

De kindergemeenteraad wordt gevormd door kinderen van groep 8 van de Krimpense basisscholen. Zij vertegenwoordigen alle kinderen in de gemeente Krimpen aan den IJssel.

De kinderraadsleden hebben zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een selfie op hun favoriete plek in Krimpen voorgesteld. Ook bevestigden zij een afspraak die burgemeester Martijn Vroom met hen heeft gemaakt.

Wat doet de kindergemeenteraad?

De kindergemeenteraad gaat met elkaar en met anderen in gesprek over wat voor kinderen belangrijk is. Ook gaat de kindergemeenteraad aan de slag met plannen die door de verschillende Krimpense basisscholen zijn ingediend. De kindergemeenteraad maakt hiervoor gebruik van de ideeënbox. Een plan dat door een vorige kindergemeenteraad is bedacht. Deze ideeënbox is op de basisscholen geplaatst en hierin worden goede ideeën voor Krimpen aan den IJssel verzameld. De kindergemeenteraad gaat tijdens het zittingsjaar met deze ideeën aan de slag. Daarnaast zal de kindergemeenteraad aanwezig zijn bij diverse festiviteiten in Krimpen.

Foto: Gemeente Krimpen aan den IJssel