Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Paul van den Eijnden wordt informateur in Krimpen aan den IJssel

Stem van Krimpen is met het behalen van de meeste stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aan zet om gesprekken over de te vormen coalitie te starten. Met alle partijen is dit proces van te voren afgesproken en onderdeel hiervan is het aanstellen van een informateur.

Namens Stem van Krimpen heeft Kirsten Jaarsma contact gelegd met Paul van den Eijnden. “Dhr. Van den Eijnden heeft een lange bestuurlijke ervaring en is bekend met de Krimpense politiek, dat maakt hem wat ons betreft een prima informateur.’

Paul van den Eijnden is dagelijks bestuurder van het Hoogheemraadschap Schieland en Krimpenerwaard. Vertegenwoordigers van alle partijen in de nieuwe Krimpense gemeenteraad vertegenwoordigd zijn positief over het aanstellen van Van den Eijnden. “Wij zijn erg blij met het transparante proces wat de partijen in Krimpen met elkaar afgesproken hebben.’

‘Hiermee leg je een goede basis voor een goede samenwerking in de gemeenteraad en het nog te vormen college en coalitie”, aldus Jaarsma.

De informateur is zaterdag 24 maart al gestart met algemeen inhoudelijke gesprekken met de vertegenwoordigers van alle partijen die zijn vertegenwoordigd in de nieuwe Krimpense gemeenteraad en gesprekken met burgemeester Vroom en gemeentesecretaris Boele staan ook op de agenda. Naar aanleiding van deze gesprekken komt hij met een advies.