Kleine overwinning voor Stem van Krimpen

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in Krimpen wist de lokale partij Stem van Krimpen met slechts 8 stemmen verschil op de SGP de grootste partij te worden.

Bij de voorlopige einduitslag werd de lokale partij Stem van Krimpen de grootste met 3.279 stemmen, op plaats twee eindigde de SGP met 3.271 stemmen. De andere lokale partij, Leefbaar Krimpen eindigde op de derde plaats met 3.206 stemmen.

De PvdA, CDA en ChristenUnie kwamen allen uit op een zetel. Voor D66 is het nog spannend of ze een zetel behouden. GroenLinks behaalde onvoldoende stemmen voor een zetel.

 

Coalitievorming
Het zal nog lastig worden om een coalitie te vormen, want zowel Stem van Krimpen, SGP en Leefbaar Krimpen behaalden vijf zetels. De VVD is met twee zetels de vierde grote partij. 

Een van de partijen die bij de coalitievorming een belangrijke rol kan spelen is de VVD. Het meest voor de hand liggend is dan een samenwerking met de Lokale Partijen.

Er zijn ook nog mogelijkheden te bedenken waarin de SGP mee doet, in samenwerking met de lokale partijen, of de SGP met een van de lokale partijen en een kleine partij.

 

Opkomst
De opkomst voor de gemeenteraadsverkieizingen kwam uit op ruim 67%, 5% hoger dan 2014.

About Post Author

Redactie

Hallo! Dit is het account van de algemene beheerder. Omdat er meerdere mensen gebruik kunnen maken van dit account is er geen persoonlijk verhaal.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Dit vind je misschien ook leuk...

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%