Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Koopovereenkomst EMK-terrein getekend

Op woensdag 20 december 2017 hebben het Rijk en de gemeente Krimpen aan den IJssel de koopovereenkomst voor het EMK-terrein getekend in het raadhuis in Krimpen aan den IJssel. Hiermee is een nieuwe stap gezet in de herontwikkeling van het terrein.

Naast de gemeente en het Rijk bekrachtigden ook de Provincie Zuid-Holland, het Hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat en de DCMR hun medewerking aan de sanering en herontwikkeling van het terrein.

Stormpolderdijk: modern watergebonden bedrijventerrein
In de koopovereenkomst staat dat het Rijk een gesaneerd EMK-terrein levert aan de gemeente, waarna de gemeente eigenaar van de grond wordt. De gemeente koopt het terrein van €2,9 miljoen om er de komende jaren een modern watergebonden bedrijventerrein van te kunnen maken. Omdat de naam ‘EMK-terrein’ veel mensen herinnert aan een minder fraai verleden, krijgt het toekomstige bedrijventerrein de naam ‘Stormpolderdijk’.

Mijlpaal
Na jaren van intensief onderzoek, onderhandelingen en plannen maken is de gemeente Krimpen aan den IJssel verheugd over het bereiken van deze nieuwe mijlpaal. Naar verwachting starten de werkzaamheden voor het saneren van het terrein in de herfst van 2018. De gemeente verwacht in de herfst van 2020 de eerste nieuwe bedrijven te kunnen verwelkomen.