Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Afsluiting Algerabrug

Volg hier al het laatste nieuws over de afsluiting van de Algerabrug. Dit nieuwsitem wordt iedere dag rond 21:00 uur voorzien van een update via de Gemeente Krimpen

Vrijdag 29 juli 2016

De werkzaamheden aan de voegen en de goten zijn goed verlopen. Ook is het asfalteren van de grote kruising afgerond. Gisteravond is gestart met het monteren van de geleidebuizen. Dit is een tijdrovende klus die ook vandaag en vannacht nog doorgaat. Ook wordt de beplating weer aangebracht.

Er zijn geen bijzonderheden op de omleidingsroutes. Van de diverse reisalternatieven wordt nog volop gebruik gemaakt.

 

Donderdag 28 juli 2016

De asfalteringswerkzaamheden op de aanbrug zijn ondanks de regen goed afgerond. We lopen nog steeds op schema. Vandaag pakken we de voegconstructies aan, werken we aan de goot langs het asfalt, starten we met het bevestigen van de geleidebuizen. Vanavond asfalteren we ook een stuk van de grote kruising. Het verkeer op de grote kruising wordt geregeld door verkeersregelaars.

De pont bij Krimpen aan de Lek wordt nog steeds door veel reizigers gebruikt. De tweede pont vaart – afhankelijk van het aanbod – ook na de spits langer door.

Woensdag 27 juli 2016

Afgelopen nacht is een beschermende laag aangebracht op de hoofdrijbaan van de Algerabrug. Daarover is een laag met split gestrooid. Deze beschermende, waterdichte laag kon alleen aangebracht worden met een droge ondergrond. Het weer werkte mee, waardoor dit werk voorspoedig is verlopen. Aan het einde van de middag is gestart met het asfalteren van het wegdek. Dit duurt tot morgenochtend.

Van de pont in Krimpen aan de Lek wordt nog steeds veel gebruik gemaakt en het is druk op de toegangswegen. Op de omleidingsroute via Gouda zijn geen bijzonderheden. Ook wordt veel gebruik gemaakt van de bus en de tijdelijke fietsenstalling. Daarnaast is het ook druk op het fietspad van de Algerabrug.

Dinsdag 26 juli 2016

Alle werkzaamheden verlopen nog steeds volgens planning. De betonreparaties vallen mee. We verwachten vooralsnog geen problemen. Na het slopen van gister gaan we vanaf vandaag de aanbrug weer opbouwen. We starten met het inpakken van het beton met een coating en het repareren van de voegen.

De verkeerssituatie op de omleidingsroutes verloopt goed. De tweede pont bij Krimpen aan de Lek blijft deze week varen van 6.00-19.00 uur. Van de fietsenstalling aan de IJsseldijk en de bussen richting Capelsebrug wordt veel gebruik gemaakt.

 

Maandag 25 juli 2016

Vannacht is begonnen met de werkzaamheden aan de aanbrug van de Algerabrug. Het verloopt volgens planning. De asfaltlaag wordt weg gefreesd en weggehakt.

Verkeerssituatie
Ook het verkeer vindt zijn weg. Van de pont bij Krimpen aan de Lek wordt veel gebruik gemaakt. Daarom vaart de tweede pont vandaag een uur eerder, dus vanaf 14.00 uur. Morgen vaart de tweede pont ook tussen de ochtend- en avondspits door (de pont vaart dan van 6.00 tot 19.00 uur).