Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Inwoner van Krimpen omgekomen na terreuraanslag in Burkina Faso

Tijdens de gijzeling in een hotel Ouagadougou in Burkina Faso is vrijdag een inwoner van Krimpen, dhr Arie Houweling omgekomen. Dat meldt PUM Netherlands senior experts, de vrijwilligersorganisatie waar Houweling voor werkte.

Houweling werkte sinds 2004 voor de organisatie, die zich bezighoudt met het adviseren van bedrijven in ontwikkelingslanden. Op vrijwillige basis werkte hij in Burkina Faso en Niger.
‘Arie’s enthousiasme, warmte en oprechte betrokkenheid zullen bijzonder gemist worden’, schrijft PUM in een persbericht. ‘Het bestuur en de directie van PUM wensen de familie veel sterkte bij het dragen van dit grote verlies.’

27 doden
Bij de terreuraanval op een hotel in Burkina Faso zijn minstens 27 mensen om het leven gekomen. Er zou sprake zijn van zeker achttien nationaliteiten onder de doden. 150 gijzelaars zijn uit het hotel bevrijd.

Minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) liet weten geschokt en bedroefd te zijn. ,,Ik leef intens mee met de nabestaanden van het slachtoffer. Het is pijnlijk en wrang dat juist iemand die bij wilde dragen aan de ontwikkeling van het land slachtoffer wordt van een dergelijke daad”, aldus de minister.

,,Het geweld in Burkina Faso laat zien dat terreur overal kan toeslaan en vele gezichten kent. Daarom moeten we verenigd blijven in onze strijd tegen dit soort gruweldaden.”

Veiligheidsinstructies
De honorair consul – een ambassadeur die onbetaald werkt – in Ouagadougou onderhoudt contact met de circa vijftig geregistreerde Nederlanders daar. Zij worden geadviseerd het gebied rond het hotel te mijden en veiligheidsinstructies van de lokale autoriteiten op te volgen.

Een medewerker van de Nederlandse ambassade in Bamako in het ernaast gelegen land Mali, reist zondag naar Burkina Faso om de honorair consul te ondersteunen.

 

Wij wensen alle nabestaanden kracht en sterkte toe in deze moeilijke periode.