Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Koninginnedag 2011

Vandaag werd er in heel Nederland koninginnedag gevierd. Zo ook in Krimpen aan den IJssel

Voor deze koninginnedag waren weer verschillende activiteiten georganiseerd.

De dag werd begonnen met de aubade bij het gemeentehuis, maar er waren al vele visserd actief in Krimpen, aan onder andere de Parkzoom. Na de aubade was hier een workshop dansen met Alex.

Veel mensen hadden de zolder opgeruimd en probeerden deze spullen te verkopen op de rommelmarkt. Ook de Krimpense brandweer had verschillende activiteiten geroganiseerd op het kazerne terrein. Hier kon je met de hoogwerker de lucht in, er waren diverse demonstraties en een kantelsimulator.

Naast Zwembad De Lansingh stonden verschillende klassieke voertuigen opgesteld welke te bekijken waren. De daaropvolgende optocht door Krimpen trok ook menige toeschouwer.

In de Stormpolder kon meegevaren worden op De Bornrif, het schip van de scouting. Ook kon hier met de treintjes van de stormppolderrail worden meegereden. Een shantykoor bracht hier wat gezelligheid.

Ook de Manage aan de verbindingsweg had activiteiten georganiseerd: hier kon onder andere pony worden gereden.

Aan de Zwanenkade waren modelbootjes te zien. De zeilscheepjes hadden door de harde wind moeite om overeind te blijven. Door goede stuurmanskunst ging dit allemaal goed.

Aan het begin van de avond was er voor de kleine kinderen een lampionnenoptocht door de schilderswijk gehouden. Het begin en eindpunt was bij zwembad de lansingh.

Aan het einde van de avond kwamen veel mensen, op de Zwanenkade, van het afsluitende vuurwerk genieten