fbpx

Vervoersverbod in Krimpen aan den IJssel vanwege vogelgriep

In de Krimpenerwaard is het H5N8 vogelgriep virus geconstateerd, in Lekkerkerk en ook bij een bedrijf in Stolwijk. Deze laatste is donderdagmiddag 22 december vanmiddag ontruimd. Dit type virus is zeer besmettelijk en dodelijk voor vogels, het risico dat mensen worden besmet is klein. Toch adviseert de GGD een aantal voorzorgsmaatregelen.

Het belangrijkste is zieke of dode vogels niet aan te raken! Bel de dierenambulance om de zieke of dode vogels op te komen halen. Het Centrum voor Dierenhulpverlening is te bereiken via het telefoonnummer: (0182) 529 059.

Meer informatie over het vogelgriepvirus staat op de website van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit: http://www.nvwa.nl

 

 

In Stolwijk (gemeente Krimpenerwaard) is bij een dierenhandelaar vogelgriep (H5) vastgesteld. In een gebied van tien kilometer rond het bedrijf heeft Staatssecretaris van Dam van Economische Zaken een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd. Een groot aantal wijken van Krimpen aan den IJssel liggen binnen dit gebied. Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Het vervoersverbod geldt voor minimaal 30 dagen. Daarna wordt bekeken of verlenging nodig is. De afscherm- en ophokplicht die al eerder was ingesteld voor commercieel of uit hobby gehouden gevogelte blijft van kracht.

 

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten