fbpx

Kinderboerderij tijdelijk dicht vanwege vogelgriep

Kinderboerderij Klein-Boveneind sluit vanaf donderdag uit voorzorg de deuren vanwege de vogelgriep.


Pas wanneer alle vogels gevangen en afgeschermd zijn, gaat de kinderboerderij in Krimpen aan den IJssel mogelijk weer deels open.

De afgelopen weken werden op verschillende plekken Nederland vogels ontdekt die de zeer besmettelijke H5N8-variant van de vogelziekte bij zich droegen. Het ministerie van Economische Zaken heeft daarom voor alle pluimveebedrijven een ophok- en afschermplicht ingesteld. Ook mogen bezoekers van kinderboerderijen en dierentuinen niet meer in contact komen met de vogels.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten