fbpx

Algerabrug in de schijnwerpers

Vanaf oktober 2010 staat de Algerabrug tussen Krimpen en Capelle in de schijnwerpers. Nu volgt een herhaling met exact hetzelfde item als oktober 2010

Dit was drie jaar geleden al de grote wens van Rijkswaterstaat vanwege het vijfitgjarig bestaan van de stormvloedkering. Alleen was dat toen om financiële redenen niet mogelijk om dat permanent te realiseren.

De torens van de stormvloedkering zijn verlicht met blauw paarse lampen. In de ruimte waar zich de katrollen voor de schuiven bevinden branden ornaje lampen en de trappen langs de torens zijn verlicht door witte lampen. Wanneer de schuiven gesloten zijn of gesloten worden, verkleuren de lampen die de torens verlichten naar rood.

Het doel van deze verlichting is jongeren bewuster maken van de gevolgen die hoog water met zich mee kan brengen en natuurlijk dat deze stormvloedkering het eerste deltawerk van Nederland is na de watersnoodramp van 1953.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten