Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Verkeershinder door vervanging verkeersinstallaties

Vanaf 18 augustus worden op de grote kruising (C.G. Roosweg/Nieuwe Tiendweg/Industrieweg) en de kruising Van Ostadelaan/Nieuwe Tiendweg worden nieuwe verkeersregelinstallaties geplaatst.

Deze werkzaamheden starten op 18 augustus om 9:00 uur. Als alles volgens planning loopt, duren de werkzaamheden tot en met 29 augustus. Houd tijdens deze werkzaamheden rekening met verkeershinder.

Wat betekent dit voor de bereikbaarheid…
… Kruising C.G. Roosweg/Nieuwe Tiendweg/Industrieweg (grote kruising)?
Van 18 tot en met 29 augustus is de verkeersinstallatie op de grote kruising uitgeschakeld. De kruising is niet afgesloten. Tijdens de werkzaamheden zijn er overdag, ‘s avonds en ‘s nachts minder rij- en opstelstroken beschikbaar. De wisselstrook is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. Ook is het niet mogelijk om via de Nijverheidsstraat de Algerabrug op te rijden. Krimpen is vanaf Capelse kant alleen bereikbaar via de Algeraweg.

… Kruising Nieuwe Tiendweg/Van Ostadelaan/Boerhaavelaan
Op de kruising met de Nieuwe Tiendweg/Van Ostadelaan/Boerhaavelaan worden de verkeerslichten ook vervangen. In de nachten van 18 tot en met 22 augustus zijn de fiets- en voetpaden deels opgebroken. Fietsers en voetgangers kunnen er nog wel overheen. Het kruispunt is in de nacht van 22 op 23 augustus en de nacht van 25 op 26 augustus van 20.00 tot 6.00 uur voor al het verkeer afgesloten. Op alle momenten van de dag kunnen de werkzaamheden tot vertragingen leiden. Met name in de ochtend- en avondspits wordt echter alles op alles gezet om die vertraging zoveel mogelijk te beperken. Op beide kruispunten zijn verkeersregelaars dag en nacht aanwezig om het verkeer in goede banen te leiden.

Wanneer wordt er gewerkt?
Om in twee weken tijd de nieuwe VRI’s te kunnen plaatsen, wordt er dag en nacht gewerkt. Tussen 6.00 en 20.00 uur vinden kabelwerkzaamheden plaats in de bermen langs de kruispunten. Tussen 20.00 en 6.00 uur vinden meer ingrijpende werkzaamheden plaats. In de avond en nacht worden de oude verkeersinstallaties verwijderd, nieuwe installaties geplaatst en detectielussen gelegd.

Advies
Maak van 18 tot en met 29 augustus (in de ochtendspits) zo veel mogelijk gebruik van de Krimpenerbosweg/N210 om Krimpen aan den IJssel uit te gaan en richting te brug te rijden. En mijd in de avondspits het kruispunt door net na de brug af te slaan richting de Seba-kerk. Of maak ook weer gebruik van de N210/Krimpenerbosweg om Krimpen in te rijden.
Ook wordt geadviseerd om de Krimpenerwaard waar mogelijk in- en uit te reizen via de andere ontsluitingsroutes (via Gouda of via Schoonhoven/Lopik). Afgeraden wordt om met de auto via de Boerhavelaan en Van Ostadelaan te reizen, zodat de doorstroming op de andere rijbanen wordt verhoogd. Alle weggebruikers kunnen zelf een bijdrage aan het voorkomen van vertraging leveren door zoveel gebruik te maken van de fiets en het openbaar vervoer (bus, waterbus, metro).

Waarom doen we dit?
De vervanging van de verkeersinstallaties op de grote kruising en de kruising Nieuwe Tiendweg/Boerhaavelaan/Van Ostadelaan is een van de maatregelen uit de optimalisatie van de Algeracorridor. De nieuwe installaties worden aangesloten op de Meldkamer in Rotterdam. Die meldkamer monitort de verkeersdrukte in de regio Rotterdam. Door de nieuwe verkeersinstallaties kan het verkeer bij drukte of calamiteiten beter worden geregeld.

Wegwerkzaamheden in de zomerperiode
Het plaatsen van de nieuwe verkeersinstallatie op de grote kruising (C.G. Roosweg/Nieuwe Tiendweg/Industrieweg) en de nieuwe VRI op de kruising Van Ostadelaan/Nieuwe Tiendweg is een van de wegwerkzaamheden in de zomerperiode. Kijk voor meer informatie in het bericht wegwerkzaamheden in zomerperiode. Wilt u meer weten over alle wegwerkzaamheden, kijk dan op de overzichtspagina van de wegwerkzaamheden. De hulpdiensten zijn op de hoogte gesteld van deze werkzaamheden.