Nieuwtips en foto's? Whatsapp ons: 06 20 84 84 50

Aanhoudingen na diefstal motorscooter

In de nacht van woensdag op donderdag 27 oktober zag een oplettende buurtbewoner in de Krimpense wijk Kortland-Noord dat vier mannen een motorscooter uit een tuin probeerden weg te nemen. De getuige belde direct 112 en waarschuwde de politie.

De verdachten die ook met een motorscooter waren gekomen lukte het om de gestolen motorscooter aan de praat te krijgen en reden met beiden scooters weg.

Diverse collega’s stelden een onderzoek in en even verderop kregen zij twee motorscooters, die met hoge snelheid door de wijk Oud-Krimpen reden, in het vizier. Een achtervolging werd ingezet, maar deze was van korte duur. Al gauw raakten de motorscooters uit het zicht.

De aanhouder wint
De collega’s gaven niet op en bleven in de buurt. Dit met resultaat, want even later zag een eenheid één van de motorscooters, met twee opzittenden, met hoge snelheid over de Algerabrug naar Capelle rijden. Dit werd een wilde achtervolging die na een valpartij in de Capelse wijk Middelwatering tot een einde kwam. De twee opzittenden konden daarop worden aangehouden.

De motorscooter waar de aangehouden verdachten op reden bleek niet de gestolen motorscooter te zijn, wel hadden zij een enorme betonschaar bij zich en ander gereedschap.

Aantreffen gestolen motorscooter
Omdat het vermoeden bestond dat de gestolen motorscooter ergens in de wijk was ‘koud’ gezet, stelden collega’s in Krimpen op de dag nogmaals een onderzoek in. In de omgeving werd gezocht naar de motorscooter en op het Twitteraccount van enkele Krimpense wijkagenten werd een bericht verspreid met een foto. Dit werd door bewoners van Krimpen goed opgepakt en de scooter werd uiteindelijk in Oud-Krimpen gevonden. Collega’s gingen ter plaatse en konden de motorscooter weer herenigen met de eigenaar.

De zaak is verder overgedragen aan de collega’s van de recherche. Zij zullen de zaak verder onderzoeken en kijken of de aangehouden verdachten zijn te linken aan de diefstal.