fbpx

Wederom hoog aantal coronagevallen in Krimpen

Het aantal coronabesmettingen in Krimpen blijft onverminderd hoog. De GGD telde tussen 23 december 2020 en 05 januari 234 coronagevallen.

In de periode 25 november 2020 t/m 08 december 2020, meldde de GGD 175 coronagevallen. Tussen 09 december 2020 en 22 december steeg dit volgens de GGD tot 392 coronagevallen. Tussen 23 december 2020 en 05 januari 2021 meldde de GGD er 234

Oorzaak

De GGD meldt dat er mogelijk meerdere oorzaken voor het hoge aantal coronagevallen zijn aan te wijzen: in de supermarkt, op scholen, tijdens familiebezoek…

Quarantaine

Het aantal positieve testen in de teststraten van de GGD neemt nog steeds snel toe. Door de grote aantallen kan het team bron- en contactonderzoek niet alle nauwe contacten van een positief getest persoon bellen. De GGD vraagt daarom aan mensen om zelf hun nauwe contacten (langer dan 15 minuten op minder dan 1,5 meter) te informeren over het feit dat zij tien dagen in quarantaine moeten.

Omdat de GGD merkt dat dit niet altijd gebeurt, doet de instantie de oproep om dit wel zo snel mogelijk te doen. ‘Je kan namelijk al tot 48 uur voor je klachten krijgt besmettelijk zijn. Daarom is het van belang dat alle nauwe contacten in quarantaine gaan, zodat zij geen andere mensen kunnen besmetten.’

Coronacijfers

Wij houden ook de coronabesmettingen uit Krimpen bij, evenals de besmettingen in Capelle en de Krimpenerwaard. U vind deze gegevens op de pagina ‘Corona Cijfers’

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten