fbpx

Oproep CDA Krimpen: luid de kerkklokken tijdens nieuwjaarsnacht

Normaal gaat iedereen om twaalf uur ’s nachts naar buiten en barst het vuurwerk los. Dit jaar niet. Het kan niet zo zijn dat het nieuwe jaar in alle stilte begint, dacht de CDA afdeling in Krimpen aan den IJssel.

Wat wél kan

“We houden er niet van om te zeggen wat er allemaal niet kan, maar vooral te kijken wat wèl kan. Daarom doen we een oproep aan Nederland om ‘op slag van Nieuwjaar’ de kerkklokken te luiden. Het kost niets en het effect is niet in waarde uit te drukken,” aldus fractievoorzitter en raadslid Gerrit Jan Miedema.

Nieuw begin

Van oudsher dient het luiden van de kerkklok om de omwonende bevolking ergens op te attenderen. Het aanbreken van een nieuw jaar is toch iets waar mensen naar uitkijken en het liefst samen vieren.

“Kerkklokken worden ook gezien als teken van hoop. Een mooi begin van het nieuwe jaar”, aldus Miedema. Het kan toch niet zo zijn dat we dit bijzondere jaar zo afsluiten en het nieuwe jaar in sobere stilte beginnen. Luid de klokken!

De Ark Rank gemeente, de IJsseldijkkerk, de Sionskerk, de Rehobothkerk en de Gereformeerde kerk Sebakerk hebben aangegeven gehoor te geven aan de oproep.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten