fbpx

Krimpenaar (23) veroordeeld tot 13 jaar cel voor dodelijke schietpartij

Een 23-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 13 jaar voor het neerschieten van een 25-jarige man uit Rotterdam. Dit gebeurde op 3 juli vorig jaar. Het slachtoffer overleed enkele dagen later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

De Krimpenaar schoot op op klaarlichte het slachtoffer door het hoofd op de Westkousdijk in de Rotterdamse wijk Delfshaven.

De rechtbank veroordeelt de 23-jarige man voor doodslag en niet voor moord, “omdat niet uitgesloten kan worden dat de verdachte in een opwelling handelde na een kortstondige woordenwisseling met het slachtoffer.” Wel acht de rechtbank bewezen dat de verdachte uit was op de confrontatie en daarbij rekening hield met de mogelijkheid op een gewelddadige afloop.

Hoewel de Krimpenaar twee dagen eerder zelf was beschoten en dat het slachtoffer daarbij mogelijk betrokken was, zorgen niet voor een lagere straf.

Naast de opgelegde gevangenisstraf moet de Krimpenaar een forse schadevergoeding betalen van 73.285,94 euro aan de nabestaanden.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten