fbpx

Stem van Krimpen wil wederom een discussie over vuurwerk rond de jaarwisseling

Op 6 januari 2014 was de kop dezelfde als hierboven omdat Stem van Krimpen toen al dit actuele onderwerp agendeerde.

Bert Luijendijk, toenmalig fractievoorzitter, pleitte destijds voor een maatschappelijke discussie omdat doorgaan op de oude voet te makkelijk zou zijn en Stem van Krimpen veel andere geluiden hoorde.

Zes jaar later is deze maatschappelijke discussie in veel gemeenten en ook in de landelijke politiek het gesprek van de dag en mag wat Stem van Krimpen betreft niet ontbreken op de agenda van de raad. Zeker nu buurgemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Krimpenerwaard en Ridderkerk een vuurwerkverbod hebben afgekondigd en Krimpen aan den IJssel hier middelpunt van is.

Burgemeester Vroom gaf in zijn nieuwjaarsspeech aan dat oud en nieuw goed is verlopen, ondanks dat de kosten van vernielingen die nacht meer dan € 15.000 bedragen.

Margot Wekker, raadslid voor Stem van Krimpen: “De online petitie voor een landelijk vuurwerkverbod en het Nationaal Vuurwerkmanifest is inmiddels door meer dan 500.000 mensen ondertekend.

Ook wij als gemeenteraad moeten het debat voeren over vuurwerk in Krimpen aan den IJssel. Wij zijn een partij van meedenken – meepraten – meedoen en roepen daarom inwoners op om zich hierover uit te spreken zodat we met elkaar tot juiste besluiten kunnen komen.”

One thought on “Stem van Krimpen wil wederom een discussie over vuurwerk rond de jaarwisseling

  1. Graag een volledig vuurwerkverbod in Krimpen aan den IJssel. Vanaf september zijn jongeren al bezig met vuurwerkbom en. Ook voor dieren is dit een pure mishandeling. Longpatienten hebben ook heel veel last, ook veel ouderen. Ook omdat het verbod nu in Rotterdam, Capelle en Ridderkerk een feit is, moet Krimpen zich hierbij aansluiten. Dit jaar en ook al jaren hiervoor was er veel vandalisme. Handhaving is er hier totaal niet in het dorp.

Comments are closed.

error: Website is beveiligd vanwege auteursrechten
%d bloggers liken dit:

We gebruiken cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale mediafuncties aan te bieden en ons verkeer te analyseren. We delen ook informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor sociale media, reclame en analytics. Meer informatie

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten